©  BELGA

Niet langer baas op eigen wegen: meer dan ooit code Oranje bij Quick Step–Alpha Vinyl

Dat het vierkant draait bij Quick Step–Alpha Vinyl dit voorjaar, is geen geheim. De Wolfpack slaagt er op de zege van Jakobsen in Kuurne na niet in zijn stempel te drukken. De uitslagen bevestigen dat. De best geplaatste renner van Quick.Step kwam in alle andere zeven Vlaamse voorjaarskoersen na die van een ander Belgisch team.

Stijn Joris

LEES OOK. Nieuw dieptepunt in voorjaar van Quick-Step: “Alle pijlen zondag op Asgreen”

In de internationale zegestand moet Quick-Step met 17 overwinningen enkel UAE laten voorgaan, maar hoe vlot ze die in het buitenland binnenrijven, zo stroef loopt het over Vlaamse kasseien. Dat blijkt als we aan een rondje scorebordjournalistiek doen. Van de acht koersen die dit jaar van de Omloop Het Nieuwsblad tot Dwars door Vlaanderen al in onze contreien verreden werden, won Quick-Step er eentje, vijf keer finishte hun best geplaatste renner in de top tien. Naar Quick-Step-normen een ontgoochelende statistiek. De tendens lijkt op enkele dagen van de Ronde van Vlaanderen nog iets verder de negatieve kant op te gaan. De beste Quick-Step renners moesten we in Gent-Wevelgem en Dwars door Vlaanderen het verst in de uitslag gaan terugzoeken met een 32ste plek voor Asgreen afgelopen zondag en een 14de stek voor Steimle woensdag.

6 keer achter Lotto-Soudal

Als we dat vergelijken met de drie andere meest succesvolle Belgische teams, heeft Quick.Step net als Intermarché-Wanty-Gobert één overwinning beet. Dat zijn er twee minder dan Alpecin-Fenix en eentje meer dan Lotto-Soudal. Wat ook opvalt, is dat de beste geplaatste renner van Quick.Step in zes van de acht Vlaamse koeren na eentje van Lotto-Soudal kwam en vijf keer na eentje van Alpecin-Fenix en Intermarché. Het voorjaar moet uiteraard nog echt op gang komen, met de Ronde en Roubaix, maar we mogen voorlopig gerust van code oranje spreken bij de Wolfpack. Zoals bekend maakt Patrick Lefevere pas na het Waalse werk de eindbalans, daar krijgt hij met Alaphilippe en Evenepoel de kans om nog keihard terug te slaan.

Best geplaatste renner Quick.Step in Vlaamse wedstrijden:

Omloop Het Nieuwsblad: Florian Sénéchal 9de

Kuurne-Brussel-Kuurne: Fabio Jakobsen 1ste

Nokere Koerse: Bert Vanlerberghe 4de

Bredene-Koksijde Classic: Bert Vanlerberghe 10de

Minerva Classic Brugge-De Panne: Michael Morkov 12de

E3 Saxo Bank Classic: Kasper Asgreen 10de

Gent-Wevelgem: Kasper Asgreen 32ste

Dwars door Vlaanderen: Jannik Steimle 14de

In één klik toegang tot al het nieuws. Download onze gratis GVA nieuwsapp

Voor jou geselecteerd
Aangeboden door onze partners

Gerelateerd

Hoofdpunten

Meest gelezen uit de buurt