© Belga

Jambon heeft korte ontmoeting met paus Franciscus

Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) heeft woensdagmorgen paus Franciscus ontmoet in het Vaticaan. Er vond een kort gesprek plaats tussen de twee.

blgBron: BELGA

Jambon kreeg rond 10.15 uur de gelegenheid om de paus te spreken tijdens de publieke audiëntie in Aula Paolo VI in het Vaticaan. Het gesprek tussen de minister-president en het hoofd van de Rooms-Katholieke Kerk duurde nog geen twee minuten.

Het bezoek van Jambon aan het Vaticaan vindt plaats naar aanleiding van de viering van Josquin des Prez (circa 1450-1521), een van de belangrijkste muziekcomponisten van de renaissance. Des Prez wordt beschouwd als een van de grootmeesters van de polyfone of meerstemmige muziek. De Franco-Vlaamse componist maakte van 1489 tot 1495 deel uit van de pauselijke hofkapel.

Later op de dag heeft Jambon onder meer nog een ontmoeting met kardinaal Pietro Parolin, de staatssecretaris of “eerste minister” van het Vaticaan. De minister-president zal ook nog de academische zitting “Josquin 500” ter ere van Josquin des Prez bijwonen.

In één klik toegang tot al het nieuws. Download onze gratis GVA nieuwsapp

Aangeboden door onze partners