Deze leerlingen zetten hun beste beentje voor tijdens de 40ste Deuzeldjogging. © JAA

Deuzeldwijk in feeststemming naar aanleiding van veertigste jogging

Schoten -

Met de veertigste editie van de Deuzeldjogging bracht de Sint-Edudardusschool de hele wijk in feeststemming. Alle leerkrachten en heel wat ouders droegen bij het welslagen van dit sportief schoolfeest.

Jan Auman

Het was wijlen Jos De Borger, legendarisch Schotens atleet, medestichter van de Schotense Atletiekvereniging en later sportschepen, die de eerste Deuzeldjogging organiseerde. Intussen hebben het gemengd leerkrachten- en ouderteam de stok al lang overgenomen. Wel jammer dat voor dit jubileum niemand van het lokaal bestuur present was om deze knappe organisatie te feliciteren of om zelf deel te nemen.

Directeurs Esther Van den Hout, die zelf startte voor de tien kilometer en een aardige tijd van 56 minuten liet noteren, en Rob Van den Berghe, presentator van dienst, lieten het niet aan hun hart komen. Ze zagen de speelplaats aan de Antoon Van Dijckstraat gezellig vollopen.

Directeur Rob Van den Berghe geeft de start van de 10 km-wedstrijd. © JAA

253 deelnemers

Er zouden uiteindelijk 253 lopers starten, bijna goed voor de evenaring van het recordaantal. Maar ook de supporters waren massaal op post en genoten in de voorjaarszon van drankjes, hotdogs en andere lekkernijen bereid door juffen en ouders.

Bij de finish kregen alle deelnemers een blinkende geelblauwe Sint-Eduardus-medaille. Maar ministens even belangrijk was de opbrengst van dit evenement voor de schoolkas.

Opvallend: oud-leerling Wim Cockuyt liep de tien kilometer in slechts 37 minuten. De directietandem kon het niet meteen checken, maar dit zou wel eens de snelste tijd in de veertigjarige geschiedenis van de Deuzeldjogging geweest kunnen zijn.(jaa)

Een medaille voor iedereen © JAA

Het sportieve team van lokaal bankagentschap Argenta onder leiding van Steven Roymans en Tom Janssen. © JAA

De oudste deelnemer Toon Daems (in rolstoel - 70) startte samen met kleinzoon Fenne Vanacke (14) in de vijf km.. © JAA

 © JAA

Juffen van Sint-Eduardus bleke uitstekende hotdogverkoopsters te zijn en verdienden daarvoor evengoed een medaille.. © JAA

Aangeboden door onze partners

Als eerste op de hoogte van wat er in jouw straat gebeurt?

Download de GVA-nieuwsapp en stel Schoten in als startgemeente.

Nu in het nieuws