Eerste rij, vlnr: Flavi Farah, Gloria Patzelt, Sven Sušanj en Nayia Lekka van de UAntwerpen en de Engelse studenten van de City University Londen die op de tweede plaats eindigden. Achterste rij, vlnr: Juryleden/rechters Johan Berg (Noorwegen), Catherine Koutsopoulou (Griekenland) en Patrick Kiage (Kenia)  ©  rr

Rechtenstudenten UAntwerpen winnen internationale pleitwedstrijd

Antwerpen

Flavi Farah, Nayia Lekka, Gloria Patzelt en Sven Susanj, vier rechtenstudenten van de UAntwerpen hebben naam gemaakt op de International Migration and Refugee Law Moot Court Competition. Ze kroonden zich tot de winnaars van de pleitwedstrijd en lieten zo 39 teams van gerenommeerde universiteiten uit 23 landen, zoals Nederland, de VS, het Verenigd Koninkrijk en Zuid-Afrika achter zich.

De wedstrijd werd georganiseerd door de Universiteit Gent. Alle teams moesten een fictieve zaak pleiten namens de 17-jarige Omar Sharif uit Syrië die internationale bescherming zoekt in het fictieve land Kalakuta. Dat deden ze voor een internationaal panel van rechters afkomstig uit Kenia, Noorwegen, Oekraïne, Tunesië en Zuid-Afrika.

 jas

In één klik toegang tot al het nieuws. Download onze gratis GVA nieuwsapp

Aangeboden door onze partners