©  BELGA

Waasland-Beveren kan dubbele voorsprong niet vasthouden tegen Deinze en moet vrede nemen met punt

Deinze heeft zondag op de 24e speeldag in de 1B Pro League veerkracht getoond tegen Waasland-Beveren in een Oost-Vlaams onderonsje. Het boog een vroege 0-2 achterstand nog om in een 3-2 voorsprong, maar moest alsnog een 3-3 gelijkspel toestaan na een spektakelrijke pot voetbal.

Jens HeylenBron: BELGA

Kevin Hoggas (5.) en Lucas Costa (10.) leken de Leeuwen een zorgeloze wedstrijd te bezorgen, maar een eigen doelpunt van Aleksandard Vukotic (24.) gaf de thuisploeg opnieuw hoop.

W-B hield na rust lange tijd stand, maar incasseerde op een paar minuten tijd twee fatale tegentreffers door toedoen van Youssef Challouk (72.) en Bafode Dansoko (76.). Costa (85.) verzorgde het slotakkoord en hing de bordjes finaal in evenwicht. De gastheer beëindigde de partij met negen spelers na twee uitsluitingen in het slot.

Beide teams schieten nauwelijks iets op met de puntendeling. De Waaslanders blijven derde met 37 punten, Deinze achtervolgt op de vierde plaats met 33 eenheden. Met nog vier wedstrijden voor de boeg lijkt de strijd om de tweede plaats en bijbehorend ticket voor promotieplay-offs tegen de zeventiende uit de Jupiler Pro League in het voordeel van RWDM uit te zullen draaien. Dat heeft als de huidige nummer twee een bonus van vijf punten op de Waaslanders.

In één klik toegang tot al het nieuws. Download onze gratis GVA nieuwsapp

Aangeboden door onze partners