©  AFP

Angela Merkel bestolen terwijl ze boodschappen doet, haar bodyguard had niets door

Een zakkenroller heeft in een supermarkt in Berlijn de portefeuille gestolen van voormalig Duits bondskanselier Angela Merkel (67). Nochtans was ze vergezeld van een bodyguard.

cka

Ook een voormalig wereldleider doet al eens boodschappen. Zo ook Angela Merkel, donderdag in het centrum van Berlijn. Haar handtas hing te bengelen aan een winkelkar, aldus tabloid Bild. Een dief slaagde erin haar portefeuille eruit mee te grissen.

Toen ze de diefstal opmerkte, ging Merkel zelf naar het dichtstbijzijnde politiekantoor om aangifte te doen. De politie bevestigt dat het incident rond 11.40 uur plaatsvond. Opmerkelijk is dat de dief erin slaagde de portefeuille te ontvreemden terwijl Merkel vergezeld was door haar bodyguard.

Het was al bekend dat Angela Merkel graag zelf de boodschappen doet, ook toen ze nog bondskanselier was. In 2020 maakten paparazzi er zelf een sport van om tijdens de lockdown de inhoud van haar winkelkar vast te leggen: vier flessen wijn, een pond krieken, douchegel en één pak wc-papier.

In één klik toegang tot al het nieuws. Download onze gratis GVA nieuwsapp

Gerelateerd

Aangeboden door onze partners

Nu in het nieuws