In Sint-Amands blies de storm een zijgevel uit een woning. 

In Sint-Amands blies de storm een zijgevel uit een woning. © Theo Derkinderen

In Blaasveld viel een grote boom op een geparkeerde auto. 

In Blaasveld viel een grote boom op een geparkeerde auto. © Ward Bosmans 

1 / 2

Storm Eunice raast over de regio: brandweer krijgt meer dan 1.300 oproepen voor schade

Regio -

Storm Eunice heeft vrijdag zwaar toegeslagen in ons land. Ook in het arrondissement Mechelen richtten rukwinden heel wat schade aan. Daken raakten beschadigd, bomen knakten en zelfs de gevel van een woning begaf het onder de beukende wind. De brandweer kreeg meer dan 1.300 oproepen te verwerken. Voor zover geweten vielen er geen gewonden. Een overzicht.

Theo Derkinderen, Bert Provoost, Ward Bosmans, Stijn Van de Sande, Sven Van Haezendonck, Erik Van Eycken, Chris Van Rompaey, Kristof Van Rompaey

Op het Wouters-Lefebvreplein in Blaasveld (Willebroek) viel een grote boom op twee geparkeerde wagens en raakte ook het dak van twee woningen beschadigd. “De schade is groot, maar er zijn gelukkig geen slachtoffers gevallen”, vertellen buurtbewoners.

Iets verderop, in de Kebbinglei, raakte een veranda beschadigd door de hevige wind. In de Breendonkstraat, Vinkstraat, Lindenstraat, Stationsstraat, Appeldonkstraat en in de A. De Taeyestraat raakte telkens een dak beschadigd. Aan Gorrebroek en op de N16 kwamen bomen op de rijbaan terecht.

In Puurs kwam de haan van de kerktoren naar beneden. Het kruisteken en de bol waarop alles bevestigd was, bleven bovenaan de kerktoren bengelen. De straat werd afgesloten om te vermijden dat de brokstukken op auto’s of mensen zouden terechtkomen. Omdat de hoogtewerker van de brandweer niet tot bovenaan de kerktoren geraakt, zal een privéfirma worden ingeschakeld om de resterende stukken weg te halen. Nog in Puurs raakte het dak van een woning in de Robert Verbelenstraat zwaar beschadigd door de wind. De brandweer beveiligde het dak zodat er niet nog meer brokstukken konden wegvliegen.

In de Puurs tuimelde de windhaan van de kerktoren. 

In de Puurs tuimelde de windhaan van de kerktoren. ©  Kurt Willaerts

In de Robert Verbelenstraat raakte een dak zwaar beschadigd.

In de Robert Verbelenstraat raakte een dak zwaar beschadigd. ©  Theo Derkinderen

In de Kuitegemstraat in Sint-Amands blies een rukwind de zijgevel van een woning aan flarden. De brokstukken kwamen op een geparkeerde wagen terecht. Ook een stuk van het dak van het huis begaf het. Het woongedeelte van het huis raakte niet beschadigd. In het getroffen deel was een garage gebouwd. Elders in Sint-Amands liepen enkele daken schade op. Dat was onder meer het geval in de Buisstraat en Bloemenlaan.

Het dak van de kantine van KVK Hingene begaf het door de beukende wind 

Het dak van de kantine van KVK Hingene begaf het door de beukende wind ©   Theo Derkinderen

De kantine raakte zwaar beschadigd. 

De kantine raakte zwaar beschadigd. © Theo Derkinderen

Ook in Bornem had de brandweer de handen vol met stormschade. Zo blies de harde wind het dak van de kantine van KVK Hingene weg. De brokstukken kwamen op een aanpalend terrein terecht. Over een afstand van meer dan tien meter was het dak weggewaaid. Er was gelukkig niemand in de kantine aanwezig.

Op het domein Hemelhof in Bornem begaf een grote boom het en versperde de doorgang. De brandweer zaagde de boom aan stukken.

Ook in Mechelen waren er heel wat oproepen voor stormschade. Aan Kauwendaal begaf een grote boom in de tuin het en viel op de geparkeerde wagens. Niemand raakte daarbij gewond. In de Ter Doncklaan viel een boom op het dak van een woning. Het dak raakte daarbij beschadigd. Op verschillende plaatsen kwamen ook dakpannen los te zitten of vielen zelfs op de straat. Dat was onder meer het geval in de Vrouw-van-Mechelenstraat, Nonnenstraat, Leuvensesteenweg en Duivenstraat. Op de Brusselsesteenweg is een deel van een dakkapel ingestort en op het voetpad terechtgekomen.

Aan Kauwendaal in Mechelen viel een boom op twee auto’s 

Aan Kauwendaal in Mechelen viel een boom op twee auto’s ©  Griet Beyaert

Een dakkapel viel naar beneden op de Brusselsesteenweg. 

Een dakkapel viel naar beneden op de Brusselsesteenweg. © Stijn Van de Sande

Een ruit van een padelveld sneuvelde door toedoen van storm Eunice. 

Een ruit van een padelveld sneuvelde door toedoen van storm Eunice. ©  rr

Op verschillende plaatsen in Bonheiden knakten bomen af of belandden in de elektriciteitskabels. Dat was het geval op de Peulisbaan, Oude Schrieksebaan, Rijmenamseweg, Jachthoornlaan, Meiboomstraat en Zandbergstraat. In de Kardinaal Cardijnlaan ging het plat dak van een woning vliegen. Ook voetbalclub KFC Katelijne in Sint-Katelijne-Waver is zwaar getroffen. Door de wind waaide een deel van het dak van de kantine weg en ook de ruit van een padelveld sneuvelde. “De wind trok het geraamte van de padelkooi uit het beton en een van de ruiten werd er gewoon uitgeblazen. Het glas ligt in honderdduizenden stukjes verspreid over ons terrein. Ook enkele andere ruiten staan momenteel bol en dreigen nog kapot te springen. De schade is enorm”, zegt Kathy Branswijk van KFC Katelijne. Verder moest onder meer ook sporthal Bruultjeshoek de deuren sluiten.

Op de Rijmenamseweg in Bonheiden versperde een boom de rijbaan.

Op de Rijmenamseweg in Bonheiden versperde een boom de rijbaan. ©  RR

De regio Heist-op-den-Berg werd eveneens zwaar getroffen door Eunice. Bomen begaven het onder meer in de Hanssenslaan en Kerkstraat in Itegem, in de Wouwerstraat, Kattestraat. In de Cardijnlaan in Booischot raakte een dak beschadigd. In de Saffraanbergstraat in Itegem gingen dakpannen vliegen. In de Kapellekensdreef in Wiekevorst en Oude Aarschotsebaan in Booischot raakte eveneens een dak beschadigd. In het Industriepark kwam een zwaar gevelpaneel naar beneden.

De Wouwerstraat in Heist was een tijdlang versperd door een omgevallen boom.

De Wouwerstraat in Heist was een tijdlang versperd door een omgevallen boom. © Bert Provoost

In de Hanssenslaan in Itegem kwam een boom op de rijbaan terecht. 

In de Hanssenslaan in Itegem kwam een boom op de rijbaan terecht. © Bert Provoost

In Bevel (Nijlen) versperde een omgewaaide boom de straat Heikant. In de Nonnenstraat en Boerke Naasweg gingen dakpannen vliegen. De brandweer moest de boom in stukken zagen. In de Kapellebaan in Berlaar begaf de puntgevel van een woning in aanbouw het en viel naar beneden. In de Doelstraat belandde een boom op de oprit van een huis. Ook de Itegembaan was versperd door een omgevallen boom. Op de Liersesteenweg ging het dak van een garage gedeeltelijk vliegen. Ook een dak in de Legrellestraat raakte beschadigd.

De Doelstraat in Berlaar.

De Doelstraat in Berlaar. © Bert Provoost

Een boom versperde Heikant in Bevel. 

Een boom versperde Heikant in Bevel. ©  Bert Provoost

Ook in Lier hield de wind lelijk huis. Van de Sint-Gummaruskerk in Lier vielen brokstukken naar beneden. Een deskundige komt ter plaatse om de nodige vaststellingen te doen. Omwille van de veiligheid is de Heilige Geeststraat tot aan de Kerkstraat afgesloten voor alle verkeer. Er wordt een omleiding voorzien. De omleiding loopt minimaal tot na het weekend. Ook fietsers moeten omrijden. De Lijn zorgt voor een omleiding van de bussen.

Aan het afscheidscentrum Kloosterheide blies de wind een boom uit de grond. Aan de Neerloop kwamen bomen op de rijbaan terecht. Op de Lispersteenweg liep een dak grote schade op door de storm. Ook het dak van de Aldi liep schade op. In de Boomlaarstraat ging een deel van een dak vliegen.

Aan het afscheidscentrum Kloosterhof in Lier werd een boom door de wind uit de grond gerukt.

Aan het afscheidscentrum Kloosterhof in Lier werd een boom door de wind uit de grond gerukt. © RR

Aan de Sint-Gummaruskerk in Lier vielen brokstukken naar beneden.

Aan de Sint-Gummaruskerk in Lier vielen brokstukken naar beneden. ©  RR

In de Beukheuvel in Duffel raakte het dak van een magazijn beschadigd door de wind. In de Klokkestraat begaf een puntgevel het, in de Naalstraat en Hoogstraat liep een tuinhuis schade op. In de Bosstraat kwam een boom op de rijbaan terecht en in de Missestraat en Mijlstraat raakte een dak beschadigd. In Putte was er dan weer schade aan daken in de Hoogstraat, op de Leuvensebaan en Pachtersdreef. Op de Heiststeenweg, Tinstraat en in de Kapelstraat kwamen bomen op de rijbaan terecht. Aan de Weynesbaan raakte het dak van een garage beschadigd. tdk, bepr, wabo, svds, svh, evb, cvr, kvro

Aangeboden door onze partners

Gerelateerd

Als eerste op de hoogte van wat er in jouw straat gebeurt?

Download de GVA-nieuwsapp en stel Heist-op-den-Berg in als startgemeente.

Nu in het nieuws