© ATV

Antwerpse blogger genomineerd voor award met reisverslag over… Boom: “Nooit gedacht dat achter die verschrikkelijke A12 zo’n schoonheid schuilgaat”

Antwerpen, Boom -

Bij een reisverslag denk je quasi onmiddellijk aan exotische bestemmingen als Bali en Mexico. De Antwerpse reisblogger Jonathan Ramael (38) bewijst dat je ook dichtbij huis boeiende en entertainende stukjes kan schrijven over een of ander ‘godvergeten gat’ in België. Met zijn blog Scheldeland: 8 keer op avontuur in de Rupelstreek heeft hij een nominatie voor de Belgian Travel Blog Awards in de wacht gesleept.

Jonathan Ramael werkt als reisjournalist en fotograaf en begon eind 2018 met zijn reisblog Trot Op!, naar eigen zeggen de minst informatieve reisblog van de lage landen. “Omdat ik niet zomaar obligatoire stukjes wil schrijven die je zo uit Lonely Planet kan vissen. Reisverhalen moeten informatief, maar vooral ook grappig kunnen zijn. Niet de zoveelste eenheidsworst”, vindt hij.

Zijn blogs zijn dan ook doorspekt met een grote dosis humor. Zo ook zijn blogdie hij afgelopen zomer maakte over Boom en omgeving, de Rupelstreek. Ook hij ging het sinds de coronacrisis dichterbij huis zoeken. “Een Antwerpenaar die een reisblog maakt over een streek op amper een kwartier van zijn huis. Te gek toch?”, lacht Jonathan.

Jonathan Ramael geniet van een ontspannend tochtje op de Rupel. © rr

Ook voor hem werd de Rupelstreek als het ware een openbaring. “Tot vorige zomer was de Rupelstreek voor mij vooral iets waar ik zo snel mogelijk doorscheurde op weg van Antwerpen naar Brussel, over die verschrikkelijke A12, ook bekend als de ‘E19 van den Aldi’. Mijn praktische ervaring met de rest van de Rupelstreek bleef beperkt tot een aantal dronken bezoekjes aan het Casa Blanca-festival aan de mooie Sint-Bernardusabdij in Hemiksem en mij vanop m’n zetel afvragen of ik het plezant zou vinden op Tomorrowland.”

“Eens van die schabouwelijke Boomsesteenweg verlost, bleken mijn vooroordelen al snel te smelten als sneeuw voor de zon. De Rupelstreek is verbazend mooi en er valt veel meer te beleven dan je op het eerste gezicht zou denken.”

De trollen in De Schorre, de steenbakkerijsite van Emabb, bootje varen of een ontdekkingsroute langs streetart: alle komen ze in zijn blog aan bod. Zijn verhaal heeft de Antwerpenaar een volgende nominatie opgeleverd voor de Belgian Travel Blog Awards in de categorie Best Staycation Story. Jonathan sleepte eerder al vier nominaties in de wacht, waarmee hij vorig jaar zowel voor Best Citytrip als Best Culinary Travel in de prijzen viel.

“Het is een mooie en leuke erkenning, maar ik wil vooral ook aantonen dat elk onbekend gat in Vlaanderen wel iets te bieden heeft als je goed genoeg zoekt en dat reisartikels niet droog informatief maar ook entertainend kunnen/moeten zijn.”

De Belgian Travel Blog Awards worden uitgereikt op 18 maart. Je kan Jonathan Ramael en zijn blog ook naar de publieksprijs stemmen via www.belgiantravelblogawards.be

Bart Roggeman

In één klik toegang tot al het nieuws. Download onze gratis GVA nieuwsapp

Aangeboden door onze partners