©  BELGA

 

 ©  BELGA

 

 ©  BELGA

 

 ©  BELGA

 

 ©  BELGA

1 / 5

De dreun te veel? Beerschot verliest cruciaal duel tegen Seraing en moet kloof van tien punten dichten

Vier dagen na de zege tegen OHL is de Kielse hoop opnieuw de kop ingedrukt. Na de nederlaag op het veld van Seraing bedraagt de kloof met Seraing terug tien punten. Het lijkt voor Beerschot de uppercut te veel. Het plan voor 1B mag zo stilaan op tafel gelegd worden.

Kersten Steurbaut

LEES OOK. ONS OORDEEL. Beerschot mist de killer die Seraing wél heeft, één buis bij de Mannekes

Angst, druk en een stevige portie stress. De typische ingrediënten van een kelderkraker leveren zelden een aangename pot voetbal op. Het was woensdagavond in het Stade du Pairay niet anders Zowel voor Beerschot als Seraing was verliezen geen optie en dat leverde voor rust een gesloten en kansarme wedstrijd op.

Kansarme eerste helft

Beerschot begon wel met veel grinta aan de partij en probeerde de Luikenaars meteen hoog onder druk te zetten. Goed voor 65 procent balbezit in het openingskwartier, veel doelgevaar leverde het echter niet op. De organisatie van de thuisploeg stond gewoon goed. Suzuki en Avenatti kwamen amper in het wedstrijdbeeld voor. Een vluchtschot van Holzhauser - na een weekje op de bank terug in de basis - hobbelde naast, Lemos knikte een vrije trap van de Oostenrijker over.

Ook Beerschot had defensief lang zijn zaakjes lange tijd op orde. Al had De Smet het op zijn flank niet onder de markt met de vinnige Opare. Toen de West-Vlaming al te makkelijk in de wind werd gezet, haalde Sanusi centraal de lont uit het vuur. De eerste kans voor de thuisploeg kwam er pas voorbij het halfuur. Het leer belandde uit het niets voor de voeten van Mikautadze, het lage schot van de Georgiër kon Biebauw niet verontrusten.

De topschutter van Seraing kreeg net voor rust een herkansing vanop de stip. Na een steekballetje van Maziz op Bernier haalde Biebauw de flankaanvaller in de zestien onderuit. Deze keer liet Mikautadze de kans niet liggen. Bijzonder pijnlijk: voor het eerst liepen de paars-witte verdedigers uit positie en het werd meteen afgestraft.

 

 ©  BELGA

Net als tegen OHL toonde Beerschot veerkracht. Torrente koos na de pauze met Shankland in de plaats van Bourdin voor een extra aanvaller. Met succes. De Schot zette al snel de bordjes terug op gelijke hoogte. Half achterover vallend prikte hij een hoekschop van Holzhauser via de binnenkant van de paal binnen. Een beetje onorthodox, maar de beer toonde opnieuw zijn klauwen.

Voor heel even toch. Beerschot was iets te enthousiast. De reactie van Seraing liet niet lang op zich wachten. Zo ontpopte Mikautadze zich na de pauze nog meer tot een gesel van de Kielse defensie. Biebauw zag een eerste waarschuwing nog voorlangs gaan, vijf minuten later rolde de Georgiër al te makkelijk de Antwerpse flank op. Na een knappe Zidane-beweging spatte zijn schot uiteen op de paal. Het was echter uitstel van executie, want Maziz knalde de rebound onverbiddelijk tegen de touwen. Beerschot terug helemaal naar af. Al zagen ze bij de Ratten wel een voorafgaande fout van Poaty op De Smet. De VAR controleerde in Tubeke de beelden, maar keurde het doelpunt toch goed.

Geen vuist maken

Het was voor de jongens van Torrente de tegenslag te veel. De ingevallen Noubissi was nog dicht bij de gelijkmaker - de Kameroener knalde recht op Dietsch. Echt een vuist maken zat er nooit in. Dan hing een derde treffer van Les Métallos veel meer in de lucht. De onvermijdelijke Mikautadze toonde eerst nog genade door op Biebauw te knallen. Even later zag hij de 3-1 afgekeurd voor buitenspel.

Vier dagen na de opsteker tegen OHL ziet Beerschot Seraing zo opnieuw verder wegsluipen. De Mannekes hebben dan nog wel een match minder gespeeld, het lijkt eind januari de uppercut te veel.

LEES OOK. REACTIES. Begrafenissfeer in kleedkamer van Beerschot: “Er valt niemand iets te verwijten”

 

 ©  BELGA

    Volg het nieuws over K. Beerschot V.A. LIVE: volg alle matchen live overal.

    Download de GVA-nieuwsapp

    Gerelateerd

    Aangeboden door onze partners

    Meer sportnieuws