©  BELGAIMAGE

Rapper Ali B stopt tijdelijk al zijn activiteiten na beschuldigingen van grensoverschrijdend gedrag en verkrachting

De Nederlandse rapper Ali B stopt al zijn werkzaamheden gedurende het onderzoek naar de misstanden achter de schermen bij het Nederlandse televisieprogramma The Voice of Holland. Dat meldt zijn management SPEC. op Instagram. Volgens de post legt Ali B al zijn werkzaamheden als artiest, ondernemer en partner binnen SPEC. voorlopig neer.

dvtBron: Belga

LEES OOK. Na schandaal bij ‘The Voice’ in Nederland: hoe is de situatie in Vlaanderen? “Dit is nog maar het topje van de ijsberg”

“De uitzending van BOOS van afgelopen donderdag heeft veel impact gehad, ook op ons”, is te lezen in de verklaring. SPEC. schrijft dat hun “gedachten zijn bij iedereen die ooit te maken heeft gehad met grensoverschrijdend gedrag”. Het artiestenmanagementbureau moedigt “iedereen aan om over dit onderwerp in gesprek te gaan zodat dit kan bijdragen aan een industrie waar iedereen veilig en zonder angst kan werken”.

“De aflevering heeft ook veel impact op Ali en zijn gezin”, klinkt het verder. “Dat hij op basis van de beschuldigingen publiekelijk al wordt veroordeeld valt hem zwaar. Dit heeft Ali doen besluiten om zijn activiteiten als artiest, ondernemer en partner binnen SPEC. voorlopig stil te leggen in afwachting van wat het Openbaar Ministerie zal besluiten omtrent de twee aangiftes die tegen hem gedaan zijn.” Ali B zegt zich de komende tijd te focussen op zijn gezin en voorlopig verder geen commentaar te geven.

Het onlineprogramma BOOS kwam donderdag met het nieuws over mogelijk seksueel grensoverschrijdend gedrag bij The Voice of Holland naar buiten. Tegen de zangcoach zijn twee aangiftes gedaan. Een van de aangiftes is voor verkrachting, zo vertelde de aanklaagster aan programmamaker Tim Hofman. De televisiezender RTL legde de samenwerking met Ali B gedurende het onderzoek naar de aantijgingen stil. Ook over bandleider Jeroen Rietbergen, coach Marco Borsato en een regisseur deden meerdere vrouwen hun verhaal.

© BOOS

In één klik toegang tot al het nieuws. Download onze gratis GVA nieuwsapp

Gerelateerd

Aangeboden door onze partners

Nu in het nieuws