Piet Sintobin, een gekend man in Izegem, viel in een diepe put op de Korenmarkt.  

Piet Sintobin, een gekend man in Izegem, viel in een diepe put op de Korenmarkt.  ©  lvw, fmr

Broer van Vlaams Belang-politicus overleden na ongelukkige val in put vol modder en slijk

Op dinsdagavond 25 januari viel Piet Sintobin (58), de broer van Vlaams parlementslid Stefaan Sintobin, enkele meters diep in een put op de Korenmarkt niet ver van het stadhuis in Izegem. Het slachtoffer zat in een benarde positie, verstrikt in kabels en vast in het slijk. De hulpdiensten snelden ter plaatse om de man uit de put te helpen. Hij werd ter plaatse gereanimeerd en nadien in levensgevaar afgevoerd naar het ziekenhuis. Daar is hij later overleden.

lvw

Iets voor 22 uur gebeurde een vreemd ongeval op de Korenmarkt in het centrum van Izegem. In de buurt vinden er momenteel werken plaats. Piet Sintobin, een lokaal volksfiguur en broer van Vlaams Volksvertegenwoordiger Stefaan Sintobin (Vlaams Belang), viel er op weg naar huis in een diepe put. (lees verder onder de foto)

Het bizarre ongeval gebeurde enkele meters naast het stadhuis in het centrum van de stad. 

Het bizarre ongeval gebeurde enkele meters naast het stadhuis in het centrum van de stad. ©  lvw

Tijdens zijn val raakte het slachtoffer verstrikt in kabels. Enkele meters lager kwam hij vast te zitten in slijk en modder. Voorbijgangers merkten de ernst van de situatie op en alarmeerden de hulpdiensten. Die snelden massaal ter plaatse om het slachtoffer te redden.

Heldendaad

De hulpverleners arriveerden en zagen de bewusteloze man in het diepe, nauwe gat liggen. Een voorbijganger verrichte een heldendaad door het hoofd van het slachtoffer boven het slijk te houden, zodat die niet zou stikken. Hij haalde het hoofd van Sintobin uit de modder maar die verloor toch het bewustzijn. (lees verder onder de foto)

Het slachtoffer raakte tijdens zijn val verstrikt in kabels van de werken en kwam vast te zitten in het slijk en de modder

Het slachtoffer raakte tijdens zijn val verstrikt in kabels van de werken en kwam vast te zitten in het slijk en de modder © lvw

“De reddingsoperatie verliep moeizaam”, licht brandweerluitenant Hans Declerck toe. “Het slachtoffer is een zwaar persoon en bevond zich in een benarde positie, vastgezogen in het slijk. De kabels en buizen van de werken maakten het moeilijk om de man op een veilige manier uit de smalle maar diepe put te halen.” Toen de brandweer daarin slaagde, werd het slachtoffer ter plaatse gereanimeerd en nadien in levensgevaar afgevoerd naar het ziekenhuis.

Overleden

Het parket meldt dat er geen sprake is van kwaad opzet. Tot woensdagnamiddag lag Piet Sintobin in een coma in het AZ Delta Rumbeke, maar overleed aan zijn verwondingen.

Na het ongeval vraagt de familie een grondig onderzoek naar de omstandigheden van dit dramatisch incident. “Uit getuigenissen van omwonenden kan ik alleen maar opmaken dat de diepe put waarvan sprake onvoldoende beveiligd was. Blijkbaar zou er alleen sprake zijn van een rood-wit lint en enkele houten planken over de put. Mij lijkt dat onvoldoende beveiligd. Volgens mij moest daar een metalen brug met handvatten geplaatst worden”, zegt Stefaan.

“Ik wil niemand beschuldigen maar onze familie wil weten hoe dit is kunnen gebeuren en of alle veiligheidsmaatregelen zijn nageleefd. Ik heb dan ook burgemeester Maertens persoonlijk gevraagd om ons op de hoogte te houden van het onderzoek.”

Na de moeizame reddingsoperatie schermden de hulpdiensten de plaats van het onheil opnieuw af

Na de moeizame reddingsoperatie schermden de hulpdiensten de plaats van het onheil opnieuw af © lvw

In één klik toegang tot al het nieuws. Download onze gratis GVA nieuwsapp

Aangeboden door onze partners

Nu in het nieuws