©  BELGA

Officieel: Westerlo neemt Tibo Persyn over van Club Brugge

Uitgaand verkeer bij Club Brugge. Tibo Persyn (19) trekt naar Westerlo. Club nam de Belgische rechtsback vorige zomer op huurbasis over van Inter, met optie tot aankoop. Maar een half jaar later kwam hij nog maar twee keer in actie. Donderdag zette de flankspeler zijn kribbel onder een contract bij de Kemphanen.

dvd, bdh

LEES OOK. OVERZICHT. Welke versterkingen haalden de Belgische clubs al binnen? En wat zit er nog aan te komen?

Midden augustus viel hij in op Zulte Waregem, een week later startte (en scoorde) hij thuis tegen Beerschot. Maar vervolgens verdween hij volledig van de radar. Philippe Clement zette Mata op rechts, Van der Brempt kreeg af en toe nog een kans, maar Persyn kwam er niet meer aan te pas.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

De trainerswissel kwam voor hem op het juiste moment, maar nu het money time is, dreigde hij ook onder Alfred Schreuder uit de boot te vallen. Persyn zocht dan maar een oplossing en heeft die met Westerlo gevonden. Er was ook interesse uit 1A, maar bij de leider uit 1B liggen er meer speelkansen en dat gaf de doorslag. Club zal hem doorverhuren, wat betekent dat de aankoopoptie nog geldig blijft.

Donderdag officieel

Beide clubs maakten de transfer donderdag officieel.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

LEES OOK. Tibo Persyn is al de derde speler die van Club Brugge naar Westerlo trekt: “We volgen hem al enkele maanden”

Volg het nieuws over KVC Westerlo overal.

Download de GVA-nieuwsapp

Gerelateerd

Aangeboden door onze partners

Meer sportnieuws