© RR

Bejaarde bewoonster verstopt zich op zolder terwijl politie inbrekers inrekent

Mechelen -

De lokale politie heeft in Mechelen twee mannen ingerekend die een woninginbraak hebben gepleegd. De bejaarde bewoonster had een verdacht geluid gehoord, ging zich verstoppen op de zolder en belde de politie. Die kon kort daarna een minder- en een meerderjarige, wellicht jongeren uit het Brusselse, in de woning inrekenen.

Leo De Nijn, Stijn Van de Sande

De feiten deden zich vorige week donderdagochtend omstreeks 1.15u voor in de Fortuinstraat. De bejaarde bewoonster werd er gewekt door rinkelend glas van een raam dat aan diggelen werd gegooid.

“De bewoonster verstopte zich op de zolder en belde onze diensten. Een interventieploeg was snel ter plaatse. Zij stelden vast dat een raam was vernield. Op de vensterbank lag een snoeischaar. In een kleine bergruimte onder de trap zaten twee mannen verstopt. Het ging om een minder- en een meerderjarige persoon. Ze werden voor verhoor naar het commissariaat gevoerd”, zegt politiewoordvoerder Dirk Van de Sande.

Noodhamer

De minderjarige was in het bezit van een noodhamer en een bankkaart van een vrouw uit Middelkerke, die mogelijk eerder het slachtoffer is geworden van het opgepakte duo.

De onderzoeksrechter liet de meerderjarige opsluiten in de gevangenis. De minderjarige kreeg van de jeugdrechter voorwaarden opgelegd en werd vrijgelaten. De jongeman moet zich aanbieden bij de dienst Vreemdelingenzaken in Brussel, in afwachting dat zijn dossier daar wordt behandeld.

Aangeboden door onze partners

Gerelateerd

Als eerste op de hoogte van wat er in jouw straat gebeurt?

Download de GVA-nieuwsapp en stel Mechelen in als startgemeente.

Nu in het nieuws