Antwerp-coryfee Jef Van Gool (86) overleden: goalgetter kreeg complimenten van Pele

Essen -

Topvoetballer Jef Van Gool is op 86-jarige leeftijd overleden. Jef is nooit profvoetballer geweest, maar behaalde met Antwerp FC toch de landstitel in 1957, meteen ook de laatste tot nu toe voor de Great Old. Jef Van Gool scoorde voor de Great Old 153 goals in 319 wedstrijden.

evdw

Vorig jaar verraste kleinzoon Alexander zijn grootvader nog met een gepersonaliseerd shirt van RAFC, een geschenk dat Jef veel plezier deed. Vrijdag is Jef Van Gool zachtjes ingeslapen. Dat meldde ons Alexander Van Gool: “Mijn grootvader was nog maar net geruststellend getest op covid. Maar zijn algemene toestand ging er toch op achteruit. Volgens de huisdokter ligt een cardiaal falen aan de grondslag van zijn overlijden.”

Jef Van Gool, beneden rechts met kind.  © rr

Eind jaren vijftig en begin jaren zestig van vorige eeuw was Jef Van Gool een topvoetballer bij Antwerp. Tijdens ons laatste gesprek, blikte hij onder meer terug op zijn carrière bij zijn favoriete club. “Ik speelde twaalf jaar bij Antwerp. Vijf keer werd ik er topschutter en het seizoen ’56-’57 werd ik met Royal Antwerp kampioen.” In totaal maakte Jef voor de Great Old 153 goals in 319 wedstrijden, waarvan 126 in de competitie.

LEES OOK. Hulde voor Antwerp-coryfee Van Gool: “Die felicitatie van Pele, die vergeet ik nooit”

Van Gool behield zijn vorm tijdens de legerdienst. ©  rr

De goal waar hij het meest plezier aan beleefde, maakte hij met de Antwerpse Entente (gelegenheidsploeg met spelers van Antwerp, Beerschot en Berchem, red) tegen het Braziliaanse Santos, de ploeg met de legendarische Pele. Het was een volley van buiten de backlijn. Na de match kwam Pele hem persoonlijk opzoeken om hem te feliciteren met zijn prachtige doelpunt.

De gewezen topscoorder wordt op het einde van de week begraven in Essen.

© atv

Alexander met zijn grootvader Jef. © evdw

Volg het nieuws over Royal Antwerp FC overal.

Download de GVA-nieuwsapp

Gerelateerd

Aangeboden door onze partners

Meer sportnieuws