Dode bij zware brand in appartement: “Nog geen zekerheid over identiteit slachtoffer”

Turnhout -

Bij een zware woningbrand in het centrum van Turnhout is zondagochtend een dode gevallen. Over de identiteit van het slachtoffer bestond ook zondagavond nog geen zekerheid. Mogelijk gaat het om een persoon die illegaal in het getroffen pand verbleef. Het gerechtelijk labo komt maandag ter plaatse om de zaak te onderzoeken.

Marc Peeters

De brand is rond 5.30u ontstaan op de tweede verdieping van een appartementsgebouw in de De Merodelei, vlak bij het kruispunt met de Victoriestraat. Toen de brandweer arriveerde, was de uitslaande brand al helemaal doorgeslagen naar de zolderverdieping. “Uit de informatie waarover we beschikken, blijkt dat er niemand ingeschreven staat op het betrokken adres”, weet bevelvoerder Patrick Deboel van de brandweerzone Taxandria.

“We gingen er dan ook van uit dat er geen mensen meer binnen waren. Toen we de tweede verdieping konden betreden, hebben we helaas toch een zwaar verbrand overleden slachtoffer aangetroffen.” Het onderzoek naar de identiteit van deze persoon alsook naar de omstandigheden waarin hij of zij in het pand verbleef, is ondertussen gestart. Het parket heeft alvast een autopsie bevolen. Ook de oorzaak van de brand is nog onbekend. Gezien de omvang van de schade, wordt het nog een zware klus om die te achterhalen.

De tweede en ook de zolderverdieping van het gebouw zijn volledig verwoest. “Op de eerste verdieping en ook in het kapsalon op het gelijkvloers is er aanzienlijke waterschade”, weet Deboel. “Overslag naar de aanpalende panden hebben we kunnen voorkomen. Aan één kant hebben de buren wat rookschade, maar die is zeer beperkt.” Eén persoon werd even geëvacueerd, maar kon intussen al terugkeren.

De omgeving van het appartement bleef zondagochtend afgesloten om de brandweerlieden en de speurders toe te laten hun werk te doen. De politie praat ondertussen met mensen die administratief kunnen gelinkt worden aan de getroffen woonst, om op die manier het slachtoffer te kunnen identificeren.

Aangeboden door onze partners

Gerelateerd

Als eerste op de hoogte van wat er in jouw straat gebeurt?

Download de GVA-nieuwsapp en stel Turnhout in als startgemeente.

Nu in het nieuws