©  ISOPIX

John de Mol: “Onbedoeld de indruk gewekt schuld bij vrouwen neer te leggen”

John de Mol, producent van The Voice of Holland en een machtige mediaspeler in Nederland, heeft in de aflevering van BOOS “volledig onbedoeld” de indruk gewekt dat hij “de schuld bij vrouwen” legt. Dat zegt de mediamagnaat en bedenker van de RTL-talentenjacht vrijdag in een verklaring.

Bron: De Telegraaf, Belga

“Gisteravond ben ik me rot geschrokken van alle reacties op het beantwoorden van de vragen bij Boos. Ik snapte werkelijk niet waarom vrouwen boos zijn over mijn woorden in plaats van op de daders van seksueel grensoverschrijdend gedrag. Vanmorgen werd ik nog eens extra geraakt door een advertentie in de krant. Direct daarna ben ik in gesprek gegaan met een aantal vrouwen uit het bedrijf, die achter deze advertentie staan, om deze boosheid en teleurstelling te begrijpen.”

“Ik heb vooral geluisterd en begrijp nu dat, in tegenstelling tot mijn goede intentie, ik voorbij gegaan ben aan het feit dat ik daarmee volledig onbedoeld de indruk heb gewekt de schuld bij vrouwen neer te leggen. Het is mij duidelijk geworden dat vrouwen zich niet zullen melden als de cultuur in een bedrijf niet als veilig genoeg wordt ervaren.”

“Ik reken het mezelf aan dat dit in mijn bedrijf kennelijk zo is en ga me voor de volle 100% inzetten om dit te veranderen. Ik sta open om hier meer over te leren met behulp van experts en de dialoog intern hierover aan te gaan. Ik hoop dat daarmee ook een bredere maatschappelijke discussie tot stand komt. Ik ga daar niet op wachten en ben direct begonnen om dit proces in mijn eigen bedrijf op te starten. Inmiddels ben ik uiteraard ook ingegaan op een uitnodiging van de staatssecretaris Cultuur en Media om hierover in gesprek te gaan.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Wat vind jij van de uitspraken van John de Mol over de misstanden bij ‘The Voice of Holland’?

In één klik toegang tot al het nieuws. Download onze gratis GVA nieuwsapp

Gerelateerd

Aangeboden door onze partners

Nu in het nieuws