© Belga

Vriendin van Dave De Kock blijft in de cel, “maar houdt haar onschuld staande”

De 25-jarige R.W., de Nederlandse vrouw die opgepakt werd tijdens een huiszoeking in haar woning in Sint-Gillis-Waas in het onderzoek naar de dood van de 4-jarige Dean Verberckmoes, blijft in de cel. Dat heeft de raadkamer in Dendermonde beslist. Ze houdt haar onschuld staande, zegt haar advocaat, die de vrijlating had gevraagd aan de raadkamer.

Bron: BELGA

LEES OOK. Broer van Dave De Kock even geschokt als iedereen: “Als hij dit gedaan heeft, is levenslang zijn verdiende loon”

De vriendin van Dave De Kock werd aangehouden op verdenking van moord en ontvoering, maar het is nog niet duidelijk of ze een actieve rol speelde in de dood van de jongen. De vrouw werd niet overgebracht naar het gerechtsgebouw in Dendermonde wegens de huidige coronamaatregelen. Ze werd in de nacht van maandag op dinsdag opgepakt tijdens een huiszoeking in Sint-Gillis-Waas, in het pand waar ze samen met Dave De Kock woonde. Het slachtoffer Dean Verberckmoes verbleef in het verleden ook al bij het koppel en het kind zou woensdag 12 januari, de dag waarop De Kock en Dean Verberckmoes het laatst gezien werden, een nacht logeren.

Haar advocaat Bart De Decker had de vrijlating gevraagd. “We hadden voor de raadkamer haar vrijheidstelling verzocht, want ze houdt tot op heden haar onschuld staande. Ze heeft een ongelofelijk en verpletterend besef dat zij mogelijk de laatste (met uitzondering van De Kock, red.) was die Dean gezien heeft, maar ze vraagt uit respect voor de nabestaanden er met respect over te berichten. Zij zal later als het noodzakelijk is daarover verder communiceren”, zegt de advocaat. “Het is zeer moeilijk voor haar. Ze had ook een band met Dean. Zij is geschokt en verbijsterd door wat er gebeurd is. Ze zal op een goede manier alles proberen uitklaren en ze zal verder aan het onderzoek meewerken.”

LEES OOK. Vriendin R. (25) nog aangehouden na dood Dean (4): “Een lief meisje. Maar makkelijk te manipuleren”

De Kock zit in Nederland in de cel voor wederrechtelijke vrijheidsberoving en betrokkenheid bij het overlijden van de vierjarige jongen. De onderzoeksrechter in Dendermonde vraagt zijn overlevering voor moord op en ontvoering van Dean Verberckmoes, maar hij verzet zich tegen zijn overlevering. De Kock en R. W. legden tegenstrijdige verklaringen en hun respectievelijke rol in het overlijden van de jongen is nog niet uitgeklaard. De speurders hadden gehoopt hen snel met elkaar te kunnen confronteren na een overlevering via de korte procedure, maar door het verzet van De Kock kan hij tot zestig dagen of langer in Nederland blijven.

In één klik toegang tot al het nieuws. Download onze gratis GVA nieuwsapp

Gerelateerd

Aangeboden door onze partners

Nu in het nieuws