©  BELGA

Al 19 scholen in Vlaanderen gesloten, onderwijsinspecteurs gaan inspringen

Al negentien scholen hebben aan de Vlaamse overheid gemeld dat ze tijdelijk sluiten, en dat zullen er in de komende dagen en weken meer worden, veelal door personeelsuitval. Inspecteurs van de Onderwijsinspectie zullen daarom in de komende weken de kans krijgen om in de bres te springen, om scholen met veel leerkrachten in quarantaine uit de nood te helpen. Dat meldt Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts woensdag.

Bron: Belga

LEES OOK. CLB’s willen quarantaineregels op school lossen: Weyts heeft er oren naar, vakbonden zien het totaal niet zitten

De geplande doorlichtingen worden tijdelijk opgeschort, tenzij een school uitdrukkelijk vraagt om doorgelicht te worden. “We lossen hiermee helemaal niet alle problemen op, maar het is wel een mooi gebaar van de Onderwijsinspectie”, zegt Weyts. “Het is echt alle hens aan dek. Onze inspecteurs zijn mensen met veel praktijkervaring die breed ingezet kunnen worden.”

De scholen krijgen extra middelen en extra mogelijkheden om extra mensen in te schakelen, nu er door de vijfde coronagolf opnieuw veel leerkrachten in quarantaine moeten. “Op het toppunt van de vierde golf waren er ongeveer 150 scholen die volledig moesten sluiten. We weten dat er ook in deze vijfde golf heel wat scholen in de problemen komen. De Onderwijsinspectie doet nu wat ze kan om te helpen”, aldus Weyts.

In één klik toegang tot al het nieuws. Download onze gratis GVA nieuwsapp

Aangeboden door onze partners

Nu in het nieuws