Vriendin van Dave De Kock aangehouden op verdenking van moord en ontvoering

De vriendin van de 34-jarige Dave De Kock, die opgepakt werd tijdens een huiszoeking in Sint-Gillis-Waas in het onderzoek naar de dood van de 4-jarige Dean Verberckmoes, is aangehouden door de onderzoeksrechter in Dendermonde. Dat bevestigt het parket Oost-Vlaanderen. De vrouw is aangehouden op verdenking van moord en ontvoering, maar het is nog niet duidelijk of ze een actieve rol speelde in de dood van de jongen.

jvhBron: BELGA

LEES OOK. Dave De Kock overnachtte tijdens vlucht bij vriend in Nederland, terwijl Dean wellicht al dood was: “Met wat ik nu weet, voel ik me schuldig”

De vrouw werd in de nacht van maandag op dinsdag opgepakt tijdens een huiszoeking in Sint-Gillis-Waas, in het pand waar ze samen met Dave De Kock woonde. Het slachtoffer Dean Verberckmoes verbleef in het verleden ook al bij het koppel en het kind zou woensdag 12 januari, de dag waarop De Kock en Dean Verberckmoes het laatst gezien werden, een nacht logeren.

De Nederlandse R.W. werd dinsdag voorgeleid bij de onderzoeksrechter in Dendermonde. De moeder van Dean had verklaard dat de vriendin van De Kock had gelogen om hem te beschermen, omdat ze bang zou geweest dat hij opnieuw naar de gevangenis zou gestuurd worden. De vriendin zou de moeder gezegd hebben dat Dean nog bij haar was, terwijl hij al vertrokken was met Dave De Kock.

LEES OOK. Familie gaf Dave De Kock tweede kans na dodelijke mishandeling peuter: “We dachten écht dat hij een goeie gast was geworden”

In één klik toegang tot al het nieuws. Download onze gratis GVA nieuwsapp

Gerelateerd

Aangeboden door onze partners

Nu in het nieuws