De trambus die Van Hool maakt voor Malmö. 

De trambus die Van Hool maakt voor Malmö. © Van Hool

Van Hool bouwt batterij-elektrische trambussen voor openbaar vervoer in het Zweedse Malmö

Koningshooikt -

Van Hool uit Koningshooikt (Lier) mag 21 batterij-elektrische dubbelgelede trambussen van het type Exqui.City leveren aan Nobina, de grootste personenvervoermaatschappij in Scandinavië. De bussen met een lengte van 24 meter rijden vanaf midden dit jaar in het Zweedse Malmö.

Chris Van Rompaey

“Dit is een nieuwe, belangrijke referentie voor Van Hool en vormt het onmiskenbare bewijs van de technologische kracht van ons bedrijf in Koningshooikt”, benadrukt CEO Filip Van Hool. “Van Hool zet vol in op 100% zero emissie-toepassingen in haar busgamma. We zijn ervan overtuigd dat die een antwoord kunnen geven op de vergroening van de busvloten waar de openbare vervoersmaatschappijen wereldwijd mee bezig zijn.”

“Als Belgisch onafhankelijke constructeur van bussen en touringcars, met klanten over de hele wereld, hebben we tot op heden ruim 1.200 elektrisch aangedreven voertuigen afgeleverd. De sterkte van Van Hool bestaat erin dat we zeer veel ervaring hebben opgebouwd in verschillende complexe types van elektrisch aangedreven voertuigen, tot en met 100% batterij elektrische voertuigen, en met de daarbij horende laadinfrastructuur.”

De Exqui.City combineert de flexibiliteit van een bus met de efficiëntie van een tram. (cvr)

Aangeboden door onze partners

Gerelateerd

Als eerste op de hoogte van wat er in jouw straat gebeurt?

Download de GVA-nieuwsapp en stel Lier in als startgemeente.

Nu in het nieuws