©  BELGA

Hein Vanhaezebrouck reageert op aantijgingen: “Ik heb niets te verbergen”

Hein Vanhaezebrouck stuurde dinsdag een bericht rond, waarin hij wil reageren op de aantijgingen die hem te beurt vielen in het dossier ‘Propere Handen’, het fraudeonderzoek in het Belgische voetbal.

Bron: BELGA

LEES OOK. Potgrond, mest en 283.750 euro: hoe AA Gent zijn trainer Hein Vanhaezebrouck deels in het zwart betaalde via diens makelaar Mogi Bayat

“Ik wens te reageren op de diverse mediaberichten die mij in verband brengen met het onderzoek Propere Handen”, klinkt het in de mededeling bij Vanhaezebrouck. “De insinuaties als zou ik betalingen in het zwart hebben ontvangen via constructies opgezet door spelersmakelaar Mogi Bayat, zijn volledig uit de lucht gegrepen. Ik werd voor deze feiten ook niet in verdenking gesteld, noch ondervraagd. Voor het overige werk ik volledig en transparant mee met de autoriteiten. Ik heb niets te verbergen.” 

“Ik werd en word door KAA Gent overigens zeer correct en marktconform vergoed. De bedragen die in de pers worden genoemd, zijn eenvoudig onjuist en leiden dan ook tot misleidende berichtgeving. Omwille van de hoogst uitzonderlijke resultaten van de club in de betrokken periode, werden mijn arbeidsovereenkomsten en de daarin opgenomen bezoldigingen zelfs herhaaldelijk bijgesteld. Alle fiscale verplichtingen werden hierbij nagekomen. Hoe de heer Bayat zijn zakelijkheden regelt, heeft met mij uiteraard niets te maken. Tot slot wens ik ook aan te geven dat ik het ten stelligste betreur dat er blijkbaar personen zijn, die het nodig vinden om hun beroepsgeheim te schenden, door gegevens uit een strafdossier te lekken waarin ik helemaal niet betrokken ben, louter en alleen om wat media-aandacht te krijgen.”

Volg het nieuws over Operatie Propere Handen overal.

Download de GVA-nieuwsapp

Gerelateerd

Aangeboden door onze partners

Meer sportnieuws