Dario L. (links) en Alain D.R. (rechts) 

Dario L. (links) en Alain D.R. (rechts) © rr

Drugsspeurder verschijnt in mei voor de rechtbank

Voor de correctionele rechtbank van Antwerpen is dinsdag de zaak ingeleid tegen een hoofdinspecteur bij het drugsondersteuningsteam (DOT) van politiezone Antwerpen, die gegevens uit databanken zou hebben doorgespeeld aan het criminele milieu. Ook zijn contactpersoon staat mee terecht. Er werd met alle partijen overeengekomen om het dossier op 6 mei te behandelen.

Bron: BELGA

Speurder Dario L. werd vorig jaar in maart opgepakt na de gerechtelijke actie rond de gekraakte berichtendienst Sky ECC. Uit ontcijferde berichten zou blijken dat de dertiger gegevens uit politionele databanken zou hebben overgemaakt aan Alain D.R., die ze op zijn beurt verder doorgaf aan het criminele milieu.

De Centrale Dienst voor de Bestrijding van Corruptie (CDBC) van de federale politie voerde een huiszoeking bij hem uit en op zijn werkplek. Zijn partner, die ook voor politiezone Antwerpen werkt, werd mee opgepakt, maar mocht beschikken na verhoor. Haar wordt niets verweten.

Dario L., die geschorst werd, zat een tijdje in voorhechtenis, maar is nu vrij onder voorwaarden. Ook Alain D.R. is vrij onder voorwaarden. Ze worden vervolgd voor deelname aan een criminele organisatie, corruptie en schending van het beroepsgeheim. blg

Aangeboden door onze partners

Gerelateerd

Als eerste op de hoogte van wat er in jouw straat gebeurt?

Download de GVA-nieuwsapp en stel Antwerpen in als startgemeente.

Nu in het nieuws