©  carlo coppejans

Antwerp deed het beter dan vorig jaar, maar boekt nog steeds ruim 10 miljoen euro verlies

Antwerp leed in het boekjaar/seizoen 2020-2021 10,4 miljoen euro verlies. Dat is minder dan de 14,8 miljoen van vorig jaar, maar het toont opnieuw aan dat de kapitaalsinjecties van voorzitter Paul Gheysens nodig zijn.

dvd, pego

De opbrengsten van Antwerp stegen met 2 miljoen euro, van 33,3 miljoen naar 35,3 miljoen. Ondanks corona slaagde het er immers in om 1,5 miljoen extra commerciële inkomsten – zoals ticketing en sponsoring – te genereren. Alleen stegen de kosten ook met 3,4 miljoen, waardoor het totaal op 52,5 miljoen ligt.

Een van de redenen zijn de gestegen personeelskosten, van 23,4 naar 26,6 miljoen. De Great Old vindt wat dat betreft aansluiting bij de ‘koplopers’, zou je kunnen zeggen, maar Club Brugge heeft met 50 miljoen bijna het dubbel en Anderlecht zat vorig jaar al aan 58 miljoen.

Uitgaande transfers hadden het verlies op de Bosuil kunnen beperken, maar in de bewuste periode zag de club vooral spelers transfervrij vertrekken. Europees voetbal bracht natuurlijk wel op, maar de Europa League-poules zijn nog geen Champions League-poules.

In één klik toegang tot al het nieuws. Download onze gratis GVA nieuwsapp

Aangeboden door onze partners