© bfs,tvo,rr

Vriendin van kidnapper Dave De Kock aangehouden en in verdenking gesteld: “Ze loog om hem te beschermen”

Na een dag ondervraging heeft de onderzoeksrechter beslist om R.W., de vriendin van kidnapper Dave De Kock (35), aan te houden en in verdenking te stellen. Dat laat haar advocaat weten in een korte persmededeling.

Bert Foubert en Cedric LagastBron: Eigen berichtgeving

LEES OOK. Zo zwaar onder invloed dat hij pas uren later uitleg kon geven: hoe Dave De Kock speurders naar lichaam van Dean (4) leidde

Bart De Decker, advocaat van R.W. heeft een korte persmededeling rondgestuurd. Op zijn vraag hieronder integraal de mededeling:

“Mijn cliënte werd deze namiddag voorgeleid bij de Onderzoeksrechter te Dendermonde, welke besloot haar in verdenking te stellen en voorlopig aan te houden gelet op het lopende onderzoek rond de dood van Dean Verberckmoes. Niettegenstaande mijn cliënte ten volle beseft dat het onderzoek naar de dood van Dean niemand onberoerd laat, betreurt zij de sensatievorming die intussen door diverse media over haar werd verspreid. Uit respect voor Dean en de nabestaanden, alsook met oog op het bewaren van de sereniteit van het onderzoek, zal mijn cliënte hierover géén verdere verklaringen afleggen en de door het Openbaar Ministerie ingelaste persstop respecteren.”

“Mijn cliënte wenst te benadrukken dat zij haar volledige medewerking zal blijven verlenen aan het onderzoek en stelt haar vertrouwen in de lopende rechtsgang. Zij hoopt dat ze voor het verdere verloop van het onderzoek dan ook kan rekenen op objectieve berichtgeving met respect voor de fundamentele principes die aan de basis liggen van onze rechtstaat.”

Tegenstrijdige verklaringen

R.W. werd in de nacht van maandag op dinsdag tijdens een huiszoeking in de woning in Sint-Gillis-Waas, waar Dave De Kock en R. W. sinds juni samenwoonden, opgepakt en van haar vrijheid beroofd. Het is in dit pand dat Dean Verberckmoes (4) vorige week woensdag een nachtje zou blijven logeren.

R. W. en Dave De Kock. 

R. W. en Dave De Kock. ©  RR

De Nederlandse R.W. werd verhoord, maar haar verklaringen zouden tegenstrijdig zijn met de verklaringen van De Kock.

Er waren ook al eerder vragen bij de verklaringen van R.W. Ze vertelde de moeder van Dean vorige week aanvankelijk niet dat De Kock vertrokken was met de jongen. Ze beweerde dat het jongetje nog bij haar was. Pas zaterdag biechtte ze op dat De Kock de jongen had meegenomen.

R. W. en Dave De Kock. 

R. W. en Dave De Kock. ©  RR

Toen afgelopen weekend een onderzoek werd opgestart naar de spoorloze De Kock, zou ze niet hebben kunnen verklaren welke kleren hij aanhad bij zijn vertrek. In het opsporingsbericht werd daarom niet vermeld. Achteraf bleek dat ze dit wel wist.

“Ze loog om De Kock te beschermen”, zei moeder Elke Verberckmoes eerder al. “Ze wilde niet dat De Kock terug naar de gevangenis zou worden gestuurd.”

Dinsdagmiddag besloot de onderzoeksrechter, volgens haar advocaat, om haar aan te houden en in verdenking te stellen. Van wat de vrouw precies verdacht wordt, laat de advocaat niet weten.

LEES OOK. Mama van Dean (4) was niet op de hoogte van verleden Dave De Kock: “Ik vertrouwde hem volledig”

In één klik toegang tot al het nieuws. Download onze gratis GVA nieuwsapp

Gerelateerd

Aangeboden door onze partners

Nu in het nieuws