‘The Voice’-kandidaten getuigen in talkshow over Jeroen Rietbergen: “Toen ging hij even voelen”

Twee oud-kandidaten van The Voice of Holland waren maandagavond te gast bij BEAU, de talkshow van de Nederlandse Erven Dorens. Ze vertelden over hun ervaringen met bandleider Jeroen Rietbergen, die opstapte uit het programma na aantijgingen aan zijn adres over seksueel grensoverschrijdend gedrag.

Eline Debie

Nienke Wijnhoven deed in 2018 - het seizoen van Samantha Steenwijk - mee aan The Voice of Holland. Ze was toen 19 jaar. Bij BEAU vertelde ze maandag dat ze aanvankelijk een positieve indruk had van Rietbergen, die ze “een heel charmante man” noemt. Hij stuurde weleens een lief bericht, bijvoorbeeld om te vragen of ze goed thuis was geraakt, waardoor er een band ontstond met de man. “Daardoor zie je op het moment zelf niet meer dat het grensoverschrijdend wordt”, legt ze uit.

LEES OOK. Beerput van ‘The Voice of Holland’ gaat steeds verder open: “Ik laat mijn orkest spelen als een natte dweil”

Zo moest ze op een keer in de zangles op de grond gaan liggen, waarop de dertig jaar oudere Rietbergen zei dat hij “er weleens op zou willen liggen”. Later vertelde de bandleider haar over studio’s boven die zij mocht zien. Achteraf dacht de tiener dat er sprake was geweest van foute communicatie, want toen ze boven waren “ging hij even voelen”. Wijnhoven heeft het zichtbaar moeilijk wanneer ze het verhaal vertelt.

“Geil broekje”

De tweede getuige in Kirsten Berkx. Zij eindigde in 2017 op de achtste plaats in The Voice of Holland. Ze noemt de sfeer achter de schermen van het prorgramma “intens”.“Ik rende toen gestrest van hot naar her en had grote delen van die dagen een soort pyjama aan. Ik weet nog dat ik door de gang liep en dat Jeroen Rietbergen achter me stond, er was verder niemand. ‘Wat heb jij een geil broekje aan’, zei hij.” Berkx vraagt zich luidop af hoe de veertiger het lef had zoiets te zeggen tegen een 26-jarige die hij niet kende.

Volgens de zangeres durfde niemand Rietbergen aan te spreken op zijn gedrag. “Rietbergen is een machtige man. Hij is de fucking zwager van John de Mol, de baas van alles.”

LEES OOK:

In één klik toegang tot al het nieuws. Download onze gratis GVA nieuwsapp

Gerelateerd

Aangeboden door onze partners

Nu in het nieuws