Het fietsatelier op Campus Louis Zimmer. 

Het fietsatelier op Campus Louis Zimmer. © rr

Crescendo leidt fietsherstellers en juwelenmakers op

Lier -

Met haar fonkelnieuwe ateliers voor ‘Fietshersteller’ en ‘Juwelen maken’ start Crescendo Centrum voor VolwassenenOnderwijs (CVO) een nieuw hoofdstuk levenslang leren op zijn campus Louis Zimmer in Lier.

Chris Van Rompaey

“Met het uitgebreide aanbod stads- en elektrische fietsen, mountainbikes, race- en bakfietsen is er altijd werk voor wie aan een fiets kan sleutelen. Fietsenmakers die hun vak meester zijn, hebben een mooie toekomst voor zich. Daarom richt Crescendo CVO vanaf dit jaar ook in Lier die professionele opleiding in”, zegt Sven Van Steenwegen, campusverantwoordelijke van Crescendo CVO in Lier.

“Cursisten leren hier niet alleen gewone fietsen herstellen, maar ontdekken ook de technologie van minder voor de hand liggende vervoersmiddelen zoals gocarts en rolstoelen. Voor dat laatste werken we samen met Vermeiren België NV, een fabrikant van manuele en elektrische rolstoelen. Wie wil starten als fietsenmaker in hoofd- of bijberoep, wordt hier binnen de kortste keren opgeleid.”

“Het gloednieuwe atelier is uitgerust met elf individuele werkposten. Die hebben fietstakels aan het plafond en ook didactische panelen voor de opbouw van elektrische schakelingen. Zo biedt het leslokaal de nieuwste leermiddelen voor de nieuwe opleiding ‘Fietshersteller’ van Crescendo”, benadrukt Van Steenwegen.

Verder bouwde Crescendo CVO zijn oude secretariaat op campus Louis Zimmer om tot een open atelier met twee verdiepingen en een multifunctioneel werkeiland. “Overdag gebruiken de leerlingen van de opleiding ‘Zorg en welzijn’ van Atheneum Lier het atelier. Zij geven ’s avonds de fakkel door aan de cursisten van de opleiding ‘Juwelen maken’ van Crescendo CVO. Binnenkort richt we hier ook enkele modules van onze creatieve modeopleidingen in zoals ‘Initiatie handtassen’ en ‘Handschoenen en ceinturen’”, vertelt opleidingscoördinator Yasmine Smedts.

Aangeboden door onze partners

Gerelateerd

Als eerste op de hoogte van wat er in jouw straat gebeurt?

Download de GVA-nieuwsapp en stel Lier in als startgemeente.

Nu in het nieuws