Op de Bruul krijgt Mechelen er een vierde vestiging van Basic-Fit bij. ©  Brecht Van Maele

Fitnesscentrum Basic-Fit opent vestiging boven Decathlon in Mechelse Bruul

Mechelen -

Er is een oplossing gevonden voor de leegstaande tweede verdieping boven de winkel van Decathlon in de Bruul in Mechelen. In april moet er een vestiging openen van fitnesscentrum Basic-Fit.

Sven Van Haezendonck

Basic-Fit heeft momenteel al drie vestigingen in het Mechelse: eentje op de site van Carrefour op de grens van Mechelen-Zuid met Zemst, die in Mechelen Campus in Mechelen-Noord en nog een andere op de Zwartzustersvest.

“Mechelen is een aantrekkelijke stad waar we nog veel potentieel zien om mensen meer aan het sporten te krijgen. Door pal in het winkelhart een filiaal te openen, boren we ook een nieuw publiek aan”, zegt Kevin Ayeni, marketing manager van Basic-Fit.

“Te voet, met de fiets of via het openbaar vervoer”

De werken in de winkelruimte in de Bruul 107 worden deze maand opgestart. De uitbaters mikken op maandag 11 april om hun vierde filiaal te openen. “We willen aanwezig zijn op een goede centrumlocatie die gemakkelijk bereikbaar is te voet, met de fiets of via het openbaar vervoer. We voelen de dynamiek die leeft in de Bruul en we willen er graag deel van uitmaken”, vertelt Ayeni.

In het gebouw waar EDIE, Carrefour en Decathlon al huizen, komt er nu ook een Basic-Fit. ©  Dirk Vertommen

Basic-Fit komt op de leegstaande verdieping boven de winkel van Decathlon, die in de voormalige Media Markt zo’n 1.700 vierkante meter inneemt. Het nieuwe fitnesscentrum in de Bruul zal tijdens de week open zijn van 7 tot 22u30, op zaterdag en zondag van 9 tot 16u.

“Meer gevarieerd aanbod”

Greet Geypen (Vld-Groen-m+), schepen van Economie, is tevreden met de komst van Basic-Fit. “Ondanks de problematiek van corona houdt ons handelsapparaat goed stand. Een fitnesscentrum zorgt voor een nog meer gevarieerd aanbod”, zegt Geypen.

De schepen verwijst ook naar Cinema Lumière in de Oude Stadsfeestzaal in de Frederik de Merodestraat. “Basic-Fit is opnieuw zo’n zaak met ruimere openingsuren, zodat er na de sluitingsuren van de winkel nog leven is in de stad.”

In één klik toegang tot al het nieuws. Download onze gratis GVA nieuwsapp

Aangeboden door onze partners