©  BELGA

Standard - Beerschot moet gespeeld worden, Kielse Ratten gaan in beroep bij het BAS

De afgelaste competitiewedstrijd tussen Beerschot en Standard moet dan toch gespeeld worden. Beide ploegen hielden eerder deze week hun pleidooi voor het Disciplinair Comité van het Profvoetbal, maar het DC heeft de vraag van Beerschot onontvankelijk verklaard.

yala, kofr

De afgelaste competitiewedstrijd tussen Beerschot en Standard moet dan toch gespeeld worden. Beide ploegen hielden eerder deze week hun pleidooi voor het Disciplinair Comité van het Profvoetbal. Beerschot pleitte voor een forfaitzege op basis van het bondsreglement, dat duidelijk stipuleert dat een verbod door een lokale overheid tot een forfaitnederlaag voor de betrokken thuisploeg moet leiden. De burgemeester en de gouverneur van Luik hadden de wedstrijd allebei verboden omwille van een politiestaking in de stad. Maar het Disciplinair Comité heeft de vraag van Beerschot om een forfaitzege te claimen onontvankelijk verklaard.

“Kafkaiaans”

Het heeft zich echter niet uitgesproken over de kern van de zaak. Een lang dossier kort samengevat: het Disciplinair Comité heeft gezegd dat het niet bevoegd is om een uitspraak te doen over deze zaak omdat ze werd opgestart door de kalendermanager van de voetbalbond en niet door Beerschot zelf. Als Beerschot geen verdere actie onderneemt, wordt de match dus gewoon gespeeld. Een nieuwe datum ligt evenwel nog niet vast.

Beerschot liet verstaan dat het in beroep gaat bij het Belgisch Arbitragehof voor de Sport (BAS) en zelf een zaak zal opstarten. De Antwerpse club vindt de uitspraak bizar omdat het uitgerekend de kalendermanager was die onmiddellijk het initiatief had genomen. Beerschot noemde de voetbalbond en zijn juridische instanties ook nog kafkaiaans.

“Dit is voor Beerschot onbegrijpelijk en zelfs ronduit onaanvaardbaar. De club zal alle juridische mogelijkheden aanspreken om deze beslissing ongedaan te maken”, luidde het later nog in een officiële mededeling van de Mannekes op hun webstek.

Volg het nieuws over K. Beerschot V.A. overal.

Download de GVA-nieuwsapp

Gerelateerd

Meer sportnieuws