©  ISOPIX

Raadkamer verklaart klacht tegen Filip Dewinter na vermeende schermutseling op Amerikalei onontvankelijk

Antwerpen -

De raadkamer heeft donderdag de klacht tegen Antwerps gemeenteraadslid Filip Dewinter (Vlaams Belang) onontvankelijk verklaard na een schermutseling van afgelopen zomer. Een voorbijganger beweerde dat Dewinter hem een slag had verkocht en diende klacht in wegens slagen en verwondingen.

De feiten dateren van dinsdag 8 juni 2021. De politie werd naar de Amerikalei gestuurd voor een conflict tussen Oussama S. en Filip Dewinter. Die eerste beweerde dat hij door Dewinter werd uitgescholden, waarna er een vechtpartij was ontstaan en Dewinter hem naar eigen zeggen een kniestoot had gegeven. S. zou toen drie dagen werkonbekwaam zijn geweest.

Volgens de verklaringen van Dewinter slingerde S. eerst verwensingen en beledigingen naar zijn hoofd en volgde hij het Antwerps gemeenteraadslid tot aan het Vlaams Belang-secretariaat op de Amerikalei. Daar werd er wat heen en weer geroepen en zou S. Dewinter een duw gegeven hebben.

Volgens het Vlaams Belang konden de opgevraagde camerabeelden van de Antwerpse politie en die van de veiligheidscamera’s van het Vlaams Belang-secretariaat aan de Amerikalei aantonen dat Dewinter niets ten laste kon gelegd worden. S. diende wel een klacht in, maar de raadkamer besliste donderdag dat die klacht onontvankelijk was. S. moet een rechtsplegingvergoeding van 1.560 euro betalen.

In een persbericht reageert Filip Dewinter opgelucht. “Ik ben tevreden dat de valse aantijgingen tegen mijn persoon door de rechtbank weerlegd worden. Het betrof een georganiseerde provocatie om mijn reputatie onderuit te halen. Ik heb altijd een gerust geweten gehad omdat ik wist dat de camerabeelden mij gelijk zouden geven.”

jtp

Als eerste op de hoogte van wat er in jouw straat gebeurt?

Download de GVA-nieuwsapp en stel Antwerpen in als startgemeente.

Nu in het nieuws