Kinderarts Tyl Jonckheer. 

Kinderarts Tyl Jonckheer. 

DISCUSSIE. Moeten besmette kinderen gewoon naar school gaan?

Kinderarts Tyl Jonckheer pleit ervoor om te stoppen met kinderen zonder symptomen te testen of in quarantaine te plaatsen. Omikron tegenhouden is toch haast ondoenbaar, en de scholen moeten open kunnen blijven, zegt hij. “Bescherm risicopatiënten en neem maatregelen voor de groep die zich weigert te vaccineren in plaats van de hele maatschappij te ontwrichten.”

wvb

Het is tijd om het geweer van schouder te veranderen, stelt hij in een opiniestuk. Hij is voorzitter van de Belgische Beroepsvereniging van Kinderartsen en coördinator van de Belgische pediatrische Taskforce Corona en heeft het over het “gecontroleerd laten circuleren van het virus”.

Jonckheer en zijn collega’s willen niet liever dat kinderen de komende weken en maanden naar school kunnen blijven gaan. “Ook al omdat we denken dat sluiten amper een effect zal hebben op de verspreiding van omikron binnen de maatschappij”, klinkt het.

Hoe hij dat wil doen? Door “alleen kinderen met symptomen nog te testen en thuis te laten blijven.” “Daarnaast blijf je de bestaande maatregelen zeer rigoureus toepassen om de verspreiding zo veel mogelijk te vertragen: masker dragen, afstand houden, verluchten, vaccineren”, stelt Jonckheer voor.

Vind jij dat besmette kinderen gewoon naar school moeten gaan?

In één klik toegang tot al het nieuws. Download onze gratis GVA nieuwsapp

Gerelateerd

Aangeboden door onze partners

Nu in het nieuws