©  Hollandse Hoogte / Flip Franssen

Rederij Maersk meldt vertragingen tussen twee en vier dagen aan Antwerpse terminals

Door wereldwijde congestieproblemen duurt het momenteel twee tot vier dagen langer dan gewoonlijk vooraleer containerschepen kunnen aanmeren in de haven van Antwerpen. Dat schrijft transportmagazine Flows woensdag op basis van een bericht van de Deense rederij Maersk.

De congestieproblemen die in 2021 voor disruptie zorgden in de hele logistieke keten, zetten zich voort aan het begin van 2022. Dat zegt Maersk in een bericht aan haar klanten. “De pandemie houdt sterk aan en nieuwe uitbraken maken het moeilijk om ladingen te transporteren”, klinkt het.

Tot 45 dagen wachten

Aan de Antwerpse MPET- en Noordzeeterminals houdt Maersk rekening met een wachttijd van twee tot vier dagen. Dat is slechter dan in Bremerhaven (twee tot drie dagen), Hamburg (twee tot drie dagen) en Rotterdam (een tot twee dagen), maar beter dan in het Engelse Felixstowe (zeven tot tien dagen).

Bovendien evolueert de situatie in de juiste richting, zegt Maersk. “De haven van Antwerpen had tot tien dagen wachttijd vorige week, deze week kunnen de vertragingen dalen naar twee dagen.”

In andere delen van de wereld is de situatie nog een pak kritieker. Zo lopen de wachttijden in Long Beach, Californië op tot maar liefst 45 dagen. In de haven van Ningbo in China wordt dan weer gevreesd voor de gevolgen van een corona-uitbraak in een deel van de stad.

In één klik toegang tot al het nieuws. Download onze gratis GVA nieuwsapp

Gerelateerd

Aangeboden door onze partners

Nu in het nieuws