Recordvangst in Nederland leidde tot arrestaties in Essense loods

Essen, Rotterdam -

De arrestaties van maandag in een loods in Essen kwamen er na een grote cocaïnevangst in Rotterdam. Kort voor nieuwjaar werd 4.180 kilogram coke onderschept, een record voor 2021.

Zes verdachten die maandag opgepakt werden in een loods gelegen tussen de Peepolderlaan en de Rijkmakerlaan in Essen verschijnen vrijdag voor de raadkamer in Antwerpen. Ondertussen werd duidelijk dat de cocaïne niet in de loods zelf aangetroffen werd. Het Openbaar Ministerie (OM) in Nederland verspreidde woensdagavond een communiqué over de zaak en heeft het over ‘de grootste vangst van 2021’.

De cocaïne werd op 30 december onderschept in de haven van Rotterdam. Het HARC-team dat zich bezighoudt met onderzoeken in en rond de Rotterdamse haven, vond in een container afkomstig uit Ecuador eerst 4.060 kilogram cocaïne tussen de bananen. “Na een uitgebreide scan werd in het dak van de container nog eens 120 kilo gevonden”, zegt het OM. “Daarmee is de vondst op de valreep de grootste van 2021.”

De enorme partij drugs werd in Nederland al uit de container gehaald en werd vernietigd, daarna werd de container doorgestuurd naar Antwerpen. Er volgde een gezamenlijke observatie van Belgische en Nederlandse speurders, die zagen hoe de bak in Antwerpen opgehaald werd door een transporteur die ermee naar de loods in Essen reed. In de loods werden vijf Belgen en twee Britten gearresteerd. Zes van hen werden ondertussen aangehouden en komen vrijdag voor de raadkamer. Alleen de transporteur werd onder voorwaarden vrijgelaten.

 

 © Jan Van der Perre

 

 © Jan Van der Perre

  (sare)

Aangeboden door onze partners

Gerelateerd

Als eerste op de hoogte van wat er in jouw straat gebeurt?

Download de GVA-nieuwsapp en stel Antwerpen in als startgemeente.

Nu in het nieuws