©  EPA-EFE

UAntwerpen koopt tienduizenden FFP2-mondmaskers voor examenperiode

Antwerpen -

De Universiteit Antwerpen slaat massaal FFP2-mondmaskers in voor de examenperiode. Zo wil de universiteit alle examens op de campus veilig laten plaatsvinden.

Bron: ATV

Tijdens de vorige examenperiode konden de studenten nog terecht in Antwerp Expo, maar de hallen daar zijn door de boostercampagne niet beschikbaar. Ook de Waagnatie is niet vrij. Alle examens moeten nu op de eigen campus plaatsvinden.

Vorig jaar vonden er examens plaats in onder meer Antwerp Expo, maar die locatie is nu bezet door het vaccinatiecentrum. 

Vorig jaar vonden er examens plaats in onder meer Antwerp Expo, maar die locatie is nu bezet door het vaccinatiecentrum. ©  Joris Herregods

Het is daarom voor de studenten en medewerkers verplicht om een FFP2-masker te dragen. Als reden daarvoor geeft de universiteit de onzekerheid over de omikronvariant op. UAntwerpen koopt daarom tienduizenden FFP2-maskers aan voor haar studenten.

Extra veiligheidslaag

“Examens gaan door zoals gepland”, aldus UAntwerpen-rector Herman Van Goethem. “Omikron brengt onzekerheid met zich mee. De Universiteit Antwerpen zorgt daarom voor een extra veiligheidslaag en voorziet gedurende de examenperiode FFP2-maskers voor alle studenten en medewerkers die bij de examens betrokken zijn.”

Rector Herman Van Goethem. 

Rector Herman Van Goethem. ©  Dirk Kerstens

“Met zo’n FFP2-masker is het risico op besmetting zelfs bij veel viruscirculatie minimaal. Je beschermt met dit type masker niet alleen de anderen maximaal, maar ook jezelf, ongeacht de afstand. Door hierin te investeren gaan we voor een zo goed mogelijke bescherming van onze studenten en medewerkers tijdens de examens. Iedereen moet dus tijdens de examens een FFP2-masker dragen, ongeacht de examenvorm”, aldus Van Goethem.

De FFP2-maskers worden uitgedeeld op verscheidene plekken op al de campussen. “Waar precies lees je op Pintra. Wie zelf FFP2-maskers thuis heeft, mag natuurlijk ook een eigen exemplaar meebrengen”, klinkt het nog.

(atv, blg)

LIVEOntvang meldingen over belangrijk coronanieuws.

Download de GVA-nieuwsapp


Gerelateerd

Nu in het nieuws