©  BELGA

 

 ©  BELGA

 

 ©  BELGA

1 / 3

KV Mechelen geeft zege helemaal weg in dolle slotfase tegen Zulte Waregem

KV Mechelen leek lang op weg naar een 1-2-overwinning op het veld van Zulte Waregem, maar bleef met lege handen achter na een knotsgekke slotfase. Mannen in vorm Mrabti en Storm stonden alweer aan het kanon voor KV, maar hun goals werden in de toegevoegde tijd uitgewist door De Neve en Dompé. Zulte Waregem, met Timmy Simons als T1, begon dus met een 3-2-zege aan het post-Dury-tijdperk.

havg

LEES OOK. ONS OORDEEL. Mrabti valt andermaal positief op, twee buizen bij Malinwa

Het was toch even wennen daar aan de Gaverbeek: een wedstrijd van Zulte Waregem zonder Francky Dury in de dug-out. Hij werd na meer dan twintig jaar bedankt voor bewezen diensten, waardoor Wouter Vrancken de nieuwe langst dienende coach in 1A is bij dezelfde club. De coach van KV Mechelen moest zijn ploeg op één positie wijzigen. Jannes Van Hecke kreeg zijn eerste basisplaats van het seizoen en dat tegen zijn ex-club. Hij verving de geschorste Vinicius.

Waregem towers

Een dol wedstrijdbegin zoals in de heenwedstrijd -de 2-2-eindstand stond toen na een dik kwartier al op het scorebord- kregen we niet te zien. Een dubbele kans van de bezoekers was het enige waar we ons aan konden opwarmen in het mistige Waregem. Bossut moest zich helemaal strekken op een krul van Shved. Knappe save. De corner die daarop volgde werd overgekopt door Mrabti. Niet zijn specialiteit.

Bij de thuisploeg stond Timmy Simons als T1 op het wedstrijdblad. Hij en Davy De fauw namen de taken van Dury over, maar het was de 94-voudige ex-Rode Duivel die druk stond te coachen langs de zijlijn. Hij had met Seck en Boya twee torens voor de verdediging geposteerd. In duelkracht moesten Mrabti en Van Hecke het dus vaak afleggen tegen de twee stevige bonken. De Maneblussers hadden het knap lastig op het middenveld, waar ook Oum Gouet niet in zijn beste spel geraakte.

Gevleide 0-1

De thuisploeg probeerde iets voor het halfuur haar overwicht te verzilveren met een goal, maar het vizier van Boya stond niet goed afgesteld. De Kameroener kopte een vrijschop van De Bock voorlangs en even later knikte hij opnieuw niet al te ver naast. Aan de overkant kwam de 0-1 helemaal uit de lucht gevallen. Shved zette zich goed door op links en legde af voor Mrabti. De Zweed zag zijn schot net zoals tegen Gent via een verdediger in doel verdwijnen. Pletinckx was de ongelukkige, Bossut stond op het verkeerde been. Op slag van rusten kwam Zulte Waregem nog twee keer aandringen. Boya, hij opnieuw, knalde wild naast en Coucke had een kopballetje van Vossen maar uit de lucht te plukken.

In de tweede helft liet Shved al snel de kans op 0-2 liggen en kort daarna stond de verdiende gelijkmaker al op het bord. Coucke had nog twee reddingen in huis op een bijna own-goal van Van Hoorenbeeck en een schot van Kutesa, maar tegen de tegenvoetse kopbal van Vossen was weinig te beginnen.

De week van Mrabti en Storm

Het mistlaken werd steeds dikker in de Elindus Arena, maar de bezoekers, in het zwart, begonnen elkaar wel beter te vinden na de 1-1. De Camargo kon Bossut niet in verlegenheid brengen met een kopslag. Geen honderdste goal voor de Braziliaanse Belg in de Jupiler Pro League. Wel goal nummer 11 voor Storm dit seizoen. Mrabti zette de blonde winger alleen voor Bossut met een slimme kopbal. De afwerking met links was loepzuiver. Zo sluiten Storm en Mrabti beiden hun productieve week af met drie goals.

Simons gooide onder meer Gano en De Neve nog in de strijd en dat leverde in de toegevoegde tijd zowaar nog drie punten op. Het twintigjarig jeugdproduct van Essevee maakte gelijk en Dompé bracht het stadion in extase met een prachtige knal. KV is nu zevende in de stand door deze late nederlaag. Achtste zelfs, als Charleroi de drie punten krijgt van de wedstrijd op Standard. Het nummer 9, Racing Genk, kan op twee puntjes komen als het zondag wint van Antwerp.

    Volg het nieuws over KV Mechelen overal.

    Download de GVA-nieuwsapp

    Gerelateerd

    Aangeboden door onze partners

    Meer sportnieuws