©  Isosport

 

 ©  BELGA

 

 ©  BELGA

 

 ©  BELGA

 

 ©  BELGA

1 / 5

Na twee zeges tegen Union weet KV Mechelen ook wat verliezen is tegen de leider

Na nederlagen in de Jupiler Pro League en de beker dit seizoen heeft Union zijn revanche op KV Mechelen beet. Tegen een verdienstelijk Malinwa toonde de thuisploeg zich scherper én vooral efficiënter voor doel. Voor de fiere leider was het de eerste thuiszege tegen KVM sinds 1 april 2017. Geel-rood moet na een 4 op 15 de rol bovenaan lossen en zakt naar de zevende plaats.

Yannick De Boeck

LEES OOK. ONS OORDEEL. Een buis bij KV Mechelen, dat kansen had om Union pijn te doen

Door de nieuwe coronamaatregelen trok KV Mechelen zonder zijn trouwe achterban naar het gezellige Stade Joseph Marien, waar de thuisfans hun team vanop de aardig volgestouwde tribunes naar voren stuwden. Wie er bij Malinwa ook niet bij waren: Coucke (geschorst), Bateau (corona) en Oum Gouet, die naar de bank verdween voor de herstelde Schoofs. Ook Thoelen en Van Hoorenbeeck (hersteld van corona) kwamen zo in het elftal. Door de vele afwezigen zaten er met Wenssens, Van Hecke, Paeshuyse, Asare en Amuzu flink wat youngsters op de bank. Bij leider Union ontbrak de geschorste Nieuwkoop. Hij werd vervangen door François.

Union had dit seizoen nog geen al te beste herinneringen aan KV Mechelen. Niet alleen verloor het in competitieverband met 3-1 Achter de Kazerne, ook werd het door de Mechelaars uit de beker geknikkerd (2-1). Tijd voor revanche dus. Hoewel KVM via Mrabti en Storm een eerste prikje toediende, was het nadien Union dat het initiatief resoluut in handen nam. Peyre die een voorzet van Vanzeir net voor de neus van Undav wegwerkte, Thoelen die Undav in de kleine zestien net kon afhouden, schoten van François en Undav die net naast verdwenen,.... Drie keer ‘net’, u hoort het al, een doelpunt hing in de lucht. Het was echt al Union wat de klok sloeg in de openingsfase. Op pass van Schoofs dreigde Mrabti wel met een schotje, maar de Zweed sprong onzorgvuldig om met de geboden ruimte.

Ex-Mechelaar Vanzeir breekt de ban

Het betekende niets meer dan een kleine heropflakkering van KVM, want de geel-blauwe sneltrein denderde nadien lustig voort. Thoelen moest redding brengen op een knal van Mitoma en stond ook pal toen Nielsen zich door de Mechelse defensie had gemurwd. Tussendoor hadden ook Vanzeir en Undav nog waarschuwingsschoten afgevuurd. In minuut 35 was het dan toch raak. Walsh moest een sterke Mitoma alweer laten gaan en de Japanner vond Vanzeir aan de tweede paal. Voor de ex-Mechelaar was het een koud kunstje om zijn tiende van het seizoen binnen te glijden. Union ging op zoek naar de 2-0, maar het was Schoofs die vlak voor de rust nog dreigde met een poging net naast. Zo doken de Brusselaars met een verdiende voorsprong de rust in.

Teuma doet boeken toe

De bezoekers moesten uit een ander vaatje tappen. Mrabti probeerde het van ver, zijn volley zoefde net over. De tweede helft begon veelbelovend langs beide zijden. Thoelen was alert op een steekpasje van Mitoma. Maar ook zijn overbuur moest vol aan de bak op een kopbal van De Camargo. Union kwam even goed weg. Het gaf de Mechelse burger moed, al werd die al snel de kop ingedrukt. Lapoussin profiteerde van een boulevard ruimte op het Mechelse middenveld, bediende Teuma en die verdubbelde met een afstandsschot de score. Thoelen moest kort nadien François zelfs van de 3-0 houden. Een schotje van Schoofs een metertje naast, méér kon Malinwa er voorlopig niet tegenover stellen.

Storm laat de aansluiter liggen

Ondanks de 2-0 zagen we geen aangeslagen KV Mechelen. Het bleef voetballen en Mrabti zette Storm alleen voor Moris, ook al een ex-Mechelaar. De topschutter van geel-rood trapte het leer echter onbesuisd over en liet zo een unieke kans liggen om de match nieuw leven in te blazen. Bij de bezoekers bleef het vooral oppassen voor de gevaarlijke tegenprikken van Union. Zelf had het zijn kansen ook al gekregen, maar de netten doen trillen, lukte Malinwa niet. Een schot van De Camargo werd nog een keertje afgeblokt. Aan de overkant was het nog enkele malen code oranje voor de Mechelse kooi, maar het bleef 2-0. Dat deed het ook toen Moris Storm van een doelpunt hield. Met nog tien minuten op de klok leken de drie punten in het Dudenpark te blijven. Vrancken zat dunnetjes in de wisselmogelijkheden -hij voerde er ook geen enkele door- en Union gaf de zege niet meer uit handen. Een goal in de herneming van De Camargo na een goed schot van Shved werd nog afgekeurd wegens buitenspel, Undav liet aan de overzijde de 3-0 liggen. Door de zege heeft Union na twee eerdere nederlagen tegen KV Mechelen dit seizoen zijn revanche beet. Malinwa zakt na een 4 op 15 naar de zevende plaats.

LEES OOK. REACTIES. Kaya niet op de KV-bank door corona, Storm: “Met méér efficiëntie zat er zeker een punt in”

    Volg het nieuws over KV Mechelen LIVE: Volg alle matchen live overal.

    Download de GVA-nieuwsapp

    Gerelateerd

    Aangeboden door onze partners

    Meer sportnieuws