©  ISOPIX

Geen twee maar drie Belgische darters naar WK: Mechelaar De Decker vervangt Zuid-Afrikaan met visumproblemen

Belgische darters Dimitri Van den Bergh en Kim Huybrechts krijgen op het wereldkampioenschap gezelschap van landgenoot Mike De Decker. De Mechelaar was aanvankelijk niet geplaatst, maar is als hoogst genoteerde speler op de reservelijst de vervanger van Charles Losper.

havg

De Zuid-Afrikaan Losper moet verstek geven wegens visumproblemen. Een serieuze domper voor hem, maar een gelukje voor Mike De Decker, die zo opnieuw mag afzakken naar Alexandra Palace in Londen. Op 18 december treft hij er Darius Labanauskas. Als hij voorbij die eerste ronde geraakt wacht Dave Chisnall, het nummer 14 van de wereld, in ronde 2.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

De andere Belgen moeten niet aan de bak in de eerste ronde. Op 21 december verschijnt Dimitri Van den Bergh ten tonele. ‘Dancing Dimi’ duelleert dan met de winnaar van de partij tussen Florian Hempel en Martin Schindler. Kim Huybrechts begint aan zijn toernooi op 22 december tegen de winnaar/winnares van de wedstrijd tussen Steve Beaton en Fallon ‘The Queen of the Palace’ Sherrock.

Volg het nieuws over overal.

Download de GVA-nieuwsapp

Meer sportnieuws