De Muntstraat is tien dagen lang afgesloten voor doorgaand verkeer. 

De Muntstraat is tien dagen lang afgesloten voor doorgaand verkeer. © Sven Van Haezendonck

Herstelling opgebroken Muntstraat na maanden eindelijk van start

Mechelen -

Al maanden lag het voetpad in de Muntstraat in de Mechelse binnenstad gedeeltelijk opgebroken. Voetgangers moesten er over de rijweg, maar dinsdag is een aannemer eindelijk begonnen met de herstelling. Daardoor is de straat tien dagen lang afgesloten voor autoverkeer.

Voor de bouw van appartementen was het voetpad in de Muntstraat aan de kant van de Leermarkt opgebroken. Ook in het wegdek zaten er putten. Al voor de zomer kreeg de aannemer van de stad uitstel om de herstelling later uit te voeren. Zo kon het terras van De Vleeshalle in de Huidevettersstraat blijven staan.

Toen dat eind september opgeruimd was, bleef de Muntstraat er lamentabel bijliggen. Patrick Princen (Vld-Groen-m+), schepen van Openbare Werken, beloofde de druk op te voeren bij de verantwoordelijken van het privéproject om de schade te herstellen. Hij stelde de eindejaarsperiode als deadline.

Normaal moesten de werken vorige week al van start gaan, maar het bleef stil. Vandaag is een aannemer dan toch begonnen met de werken. Tegen vrijdag 17 december moet de straat hersteld zijn. Tot zolang kan er geen autoverkeer door. Daardoor geldt er in een gedeelte van de Blaasbalgstraat en op de Leermarkt tijdelijk tweerichtingsverkeer. (svh)

Gerelateerd

Aangeboden door onze partners