©  © VRT - 2018

Filip Peeters opent een pop-up met tarte tatins, maar de locatie is geheim

Antwerpen -

In de lockdowns stortte acteur Filip Peeters zich op het maken en verkopen van tarte tatin. Met succes: de ‘appeltaart op z’n kop’ verkoopt als zoete broodjes. Nu opent Peeters een pop-up in het Antwerpse. De exacte locatie houdt hij nog even geheim.

Eline Debie, Filip Spoelders

Filip Peeters is kok van opleiding en werkte vroeger in restaurants als patissier. Pas daarna kwam het acteren. De coronacrisis heeft zijn bakpassie weer naar boven gebracht. Onder de naam Les Soeurs Miller begon hij begin dit jaar tarte tatins te verkopen, met groot succes. Na een kleine pauze in de zomer gaat de acteur nu weer aan het bakken, maar dit keer kiest hij voor een beperkte oplage die verkocht wordt in een pop-up. Er zullen vijftig taarten zijn en er wordt gewerkt volgens het principe ‘first come, first served’.

LEES OOK. Acteur Filip Peeters kruipt achter het fornuis: “Antwerpen de echte tarte tatin leren kennen”

Vanaf zaterdag begint hij met zijn Tartetatin takeaway in Antwerpen. “We beginnen zaterdag en de volgende zaterdag van 12 tot 18 uur. Tijdens de feestperiode nemen we even rust om vanaf 15 januari iedere zaterdag in Antwerpen aanwezig te zijn”, vertelt Filip Peeters.

Om de exacte locatie te weten te komen, zal je de sociale media van Les Soeurs Miller in het oog moeten houden. Het enige wat de acteur kwijt wil, is dat het in het Antwerpse is. Op de pagina van Les Soeurs Miller zijn reeds enkele teasers gepost en één verwijst toch al naar een bekend gebouw in Antwerpen, als het tenminste geen dwaalspoor is. Daarna zullen de tarte tatins op de aangegeven zaterdagen steeds op dezelfde locatie verkrijgbaar zijn.

“Om de kwaliteit te garanderen, zijn er altijd maar vijftig taartjes te verkrijgen. Tarte tatin is een klassieker en we hebben er hard aan gewerkt om er een topproduct van te maken. Ik waak dus heel hard over de kwaliteit.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Naast tarte tatins zullen er ook andere hapjes en drankjes te verkrijgen zijn in de pop-up, zoals een hartige tomate tatin of patés die de acteur maakt. Een tarte tatin is voor zes personen en kost je 24 euro.

In één klik toegang tot al het nieuws. Download onze gratis GVA nieuwsapp

Aangeboden door onze partners

Nu in het nieuws