Voor het eerst in weken is er goed nieuws over de coronacijfers: “Dit is wat we gehoopt hadden”

Eindelijk een beetje hoopgevend nieuws. Het aantal besmettingen en ziekenhuisopnames tonen een licht dalende trend – precies wat de virologen gehoopt hadden door de nieuwe maatregelen die de regering heeft afgekondigd.

tg

Voor het eerst heeft Sciensano weekendcijfers vrijgegeven. En die zijn (lichtjes) hoopgevend.

Volgens de daggemiddelden gedurende de laatste 7 dagen waren er op zaterdag 4 december 14.243 nieuwe besmettingen, een dag eerder 15.894. Donderdag waren het er nog 17.453. Een opvallende daling.

Ook het aantal ziekenhuisopnamen daalt lichtjes: van 3.708 op 2 december naar 3.537 afgelopen zaterdag. Er lagen zaterdag 805 patiënten op intensieve zorgen, donderdag waren dat er 821.

“De licht dalende trend van besmettingen en ziekenhuisopnamen zet zich dus door. Dat is wat we gehoopt hadden na de extra maatregelen die genomen zijn om het aantal coronabesmettingen te doen dalen”, zegt viroloog Steven Van Gucht.

We zitten volgens professor Van Gucht nog steeds op een hoog niveau en er is nog een lange weg te gaan naar beneden, klinkt het.

Of de vierde golf over haar hoogtepunt is, zal in de komende dagen en weken moeten blijken als de cijfers blijven dalen.

Sciensano roept iedereen op de maatregelen strikt op te volgen.

In één klik toegang tot al het nieuws. Download onze gratis GVA nieuwsapp

Gerelateerd

Nu in het nieuws