Guido Kestens overleed op 81-jarige leeftijd. 

Guido Kestens overleed op 81-jarige leeftijd. © RR

Topondernemer en ex-KVC Westerlo-voorzitter Guido Kestens (81) overleden

Westerlo -

In het Antwerpse Middelheimziekenhuis is vorige week Guido Kestens uit Westerlo overleden. De voormalige algemeen directeur van C&A en ex-voorzitter van Rode Kruis Vlaanderen werd 81 jaar oud.

Hans Otten

Guido Kestens bracht zijn jeugd in Mechelen en Tienen door, maar hij volgde rond zijn twintigste de liefde naar Westerlo. “Ik ben geen Kempenaar van geboorte, maar wel van hart”, zei hij daarover in een interview met De Standaard. “Westerlo en de streek errond hebben niet één, maar duizend mooie plekken.” Hij mocht dan niet echt een bekend figuur in Westerlo zijn, zijn palmares zou anders doen vermoeden.

Tijdens zijn loopbaan was hij algemeen directeur van kledingketen C&A in België en voorzitter van de raad van bestuur van sociaal secretariaat SD Worx. Na aan de slag te zijn geweest in topondernemingen ging hij zich op hoog niveau voor vrijwilligerswerk inzetten. Zo stuurde hij 14.000 vrijwilligers aan als voorzitter van Rode Kruis Vlaanderen, hij was ondervoorzitter van Special Olympics Belgium en voorzitter van de Beethoven Academie. Als voetballiefhebber was hij ook een tijdlang voorzitter van de beheerraad van KVC Westerlo. in 2014 coördineerde hij bovendien de Special Olympics European Summer Games in Antwerpen.

Guido Kestens overleed vorige week in het bijzijn van zijn familie in het Middelheimziekenhuis. De uitvaartliturgie en begraving op de begraafplaats van Westerlo vinden op zaterdag 11 december om 9.45u in beperkte kring plaats.

Volg het nieuws over KVC Westerlo overal.

Download de GVA-nieuwsapp

Gerelateerd

Meer sportnieuws