Anneke Crauwels opent haar interieurwinkel op de eerste verdieping van De Vleeshalle. 

Anneke Crauwels opent haar interieurwinkel op de eerste verdieping van De Vleeshalle. ©  Dirk Vertommen

Eerst ontwierp Anneke De Vleeshalle, nu opent ze er haar eigen interieurwinkel

Mechelen -

In De Vleeshalle in Mechelen opent interieurarchitecte Anneke Crauwels (32) met Collective A. haar eigen interieurwinkel. Dat voelt voor haar als thuiskomen. De Mechelse onderneemster had er al haar kantoor. Enkele jaren terug maakte ze ook het ontwerp voor de populaire smaakmarkt die er vandaag gevestigd is.

Sven Van Haezendonck

Tien jaar is Anneke Crauwels actief als interieurarchitecte. En ze mag zonder blozen zeggen dat ze in die job mee haar stempel drukte op de uitstraling van bekende horecazaken in de Dijlestad. Daarvoor werkt ze vaak samen met architecte en vriendin Ariane Van Craen. “Tapasbar Sava op de Grote Markt was destijds de eerste zaak waarvoor we hebben samengewerkt”, zegt Anneke.

De dames leefden zich creatief ook uit in restaurants Meatery en The Chick. “Daarna hebben we De Fortuyne en Centpourcent mogen inrichten.” Een van haar grootste projecten tot nog toe was De Vleeshalle in de Huidevettersstraat. Voor de voormalige stedelijke vleeshal, in 1881 gebouwd naar een ontwerp van toenmalig stadsarchitect Victor Louckx, tekende de interieurarchitecte een nieuwe look & feel uit.

“Klanten kunnen een zetel nu ook echt eens uittesten”, zegt Anneke Crauwels. 

“Klanten kunnen een zetel nu ook echt eens uittesten”, zegt Anneke Crauwels. ©  Dirk Vertommen

“Als ik in de Vleeshalle binnenwandel, zit hier altijd volk. Dat is echt keitof. Ik werk hier zelf nog altijd heel graag, in mijn eigen ontwerp. Dat klinkt misschien onnozel, maar het maakt me gelukkig en het gaat heel goed”, vertelt Anneke.

“Nieuwe passie gevonden”

De nieuwe interieurwinkel is voor haar een logisch vervolg van haar designstudio. “Zoals bij iedere ondernemer heeft corona voor uitdagingen gezorgd. Bij ons is de focus verlegd van horeca naar interieurs bij mensen thuis. We hebben daar een nieuwe passie in gevonden. Daaruit zijn ook ideeën voor een interieurwinkel ontstaan”, legt Anneke uit.

En waar kon ze die beter openen dan in de Vleeshalle? “Door de items die we in Collective A. verkopen, kunnen we onze passie voor interieur met nog veel meer mensen delen. Als mensen bij ons komen voor hun interieur, tonen wij hen een zetel. Nu kunnen ze daar ook echt eens gaan inzitten.”

LEES OOK: Kizuri laat Mechelen proeven van Afrikaanse keuken: “Ik wilde graag iets doen met mijn Congolese roots”

Uniekere en iets gedurfdere stukken, maar toch toegankelijk. Dat is het motto in Collective A. 

Uniekere en iets gedurfdere stukken, maar toch toegankelijk. Dat is het motto in Collective A. ©  Dirk Vertommen

De spulletjes die de Mechelse in haar winkel verkoopt, heeft ze zelf met haar team geselecteerd. “We zijn ervan overtuigd dat ze in heel veel interieurs passen. Je kan bij ons ook zaken zien die je niet overal zal vinden: uniekere en iets gedurfdere stukken, maar toch toegankelijk”, vertelt Anneke.

“Alles om het gezellig te maken”

Denk bijvoorbeeld aan draagbare verlichting voor binnen en buiten, veel keukengerief, maar ook bijzettafeltjes en interieurobjecten om je interieur mee aan te kleden. “Alles dus om het thuis gezellig te maken.”

Collective A. in de Huidevettersstraat 7 is van woensdag tot en met zaterdag geopend, telkens van 11 tot 18u. Maandag en dinsdag kan je er terecht op afspraak. “Ook op koopzondagen en bij evenementen zijn we geopend”, zegt Anneke.

Aangeboden door onze partners

Gerelateerd

Als eerste op de hoogte van wat er in jouw straat gebeurt?

Download de GVA-nieuwsapp en stel Mechelen in als startgemeente.

Nu in het nieuws