© if

67-jarige vrouw zomaar van fiets geschopt door andere fietser: “Ik was niet zijn enige slachtoffer”

Oostakker -

Niet één maar twee fietsers werden enkele dagen geleden in Oostakker het slachtoffer van verkeersagressie door...een andere fietser op een minifiets. Een van hen, een 67-jarige vrouw, wordt nog altijd verpleegd voor haar opgelopen verwondingen.

Geert Neyt

“Het gebeurde op zaterdagvoormiddag 20 november omstreeks kwart voor negen op de brug over de R4 die Oostakker-Dorp verbindt met de wijk Lourdes”, zegt Wies Bisschop, een gepensioneerde docente strafrecht.

“Ik fietste met mijn elektrische fiets de brug over toen ik twee andere fietsers voor mij zag rijden. Ze waren luid aan het praten en een van hen zwenkte de hele tijd uit met zijn minifiets. Ik besliste door te trappen maar eenmaal ik hen had ingehaald zette de man op de minifiets meteen de achtervolging in terwijl hij allerlei onverstaanbaars brulde.”

“Voor ik het wist, lag ik groggy tegen de grond”, vertelt Wies. “Een automobilist die achter mij reed en alles met zijn boordcamera had gefilmd, stopte. Zo werd duidelijk dat de dader met stampen van zijn been mijn fiets had doen vallen. De tweede fietser, een man, bleek ook al lastig gevallen te zijn door die kerel, die hij niet kende. De dader had blijkbaar geen enkele reden om mij omver te rijden en moet in een vlaag van razernij gehandeld hebben.”

Hij ging ervandoor, werd nog achtervolgd door een getuige met zijn auto maar slaagde er toch in te ontvluchten.

Van de dader werd ook dit beeld gemaakt door een getuige 

Van de dader werd ook dit beeld gemaakt door een getuige ©  IF

Wies Bisschop werd door de val lelijk toegetakeld aan haar gezicht, handen en elleboog. “Ondertussen zijn na tien dagen de verwondingen aan het genezen”, zegt ze “maar er is nog altijd thuisverpleging nodig.”

Ze wil geen kritiek uiten op de politie maar vraagt zich toch af waarom ze na bijna twee weken nog steeds niets over het onderzoek heeft gehoord. “Er zijn nochtans drie getuigen en ook beelden van de agressor: daarop is te zien dat hij een blanke man tussen 30 en 40 jaar is met een bril met donkere montuur. Hij reed op een minifiets met zware fietszakken en was gekleed in een fluogeel hesje met een zwarte rugzak. Ik ben niet uit op wraak maar zou gewoon graag weten wie het is en waarom hij zo gehandeld heeft.”

De Gentse politie wil enkel kwijt dat het onderzoek nog loopt.

In één klik toegang tot al het nieuws. Download onze gratis GVA nieuwsapp

Nu in het nieuws