De brandweer bracht de honden van het koppel in veiligheid. 

De brandweer bracht de honden van het koppel in veiligheid. ©  BFM

Celstraffen tot 54 maanden voor drugslab in Kapellen

Kapellen -

De correctionele rechtbank van Antwerpen heeft donderdag een koppel veroordeeld omdat ze een synthetisch drugslab hadden ondergebracht in een bijgebouw van hun huurwoning in Kapellen. Don K. (46) kreeg 54 maanden cel en 12.000 euro boete, Connie C. (47) 30 maanden cel met uitstel en 8.000 euro boete, waarvan de helft effectief. De rechtbank verklaarde een crimineel vermogen van 65.000 euro verbeurd.

Bron: BELGA

Het drugslab aan de Heidestraat-Zuid in Kapellen werd op 8 maart 2021 ontdekt na een brand in de aanpalende garage. Bij een huiszoeking in de woning werd 223 gram amfetamines, 70 xtc-pillen en een hoeveelheid hasj aangetroffen, alsook verschillende messen en een vuurwapen. De beklaagden waren na de brand naar Nederland gevlucht, maar konden daar gearresteerd worden. Ze beschikten over een gsm-toestel met encryptiesoftware.

Don K. verklaarde eerst dat hij alleen had gehandeld, maar gaf later toe dat hij in opdracht van had gewerkt. Hij had door de coronacrisis financiële moeilijkheden gekregen en hoopte die zo te kunnen oplossen. Zijn vriendin Connie C. beweerde niet te weten wat er in het bijgebouw gebeurde en had de vrijspraak gevraagd. blg

Aangeboden door onze partners

Gerelateerd

Als eerste op de hoogte van wat er in jouw straat gebeurt?

Download de GVA-nieuwsapp en stel Kapellen in als startgemeente.

Nu in het nieuws