Mr. Fill (rechts).  

Mr. Fill (rechts).  © rr

Mr. Fill mag na proefperiode blijven

Duffel -

Na een evaluatieperiode van twee maanden heeft het gemeentebestuur van Duffel beslist dat Mr. Fill níét afgedankt wordt. Mr. Fill is voor alle duidelijkheid de slimme vuilnisbak op het Kiliaanpleintje.

In de strijd tegen zwerfvuil en sluikstort startte de gemeente Duffel in september een proefproject met een slimme vuilnisbak: Mr. Fill. Na een positieve evaluatie kocht de gemeente een exemplaar dat definitief mag blijven.

“Deze vuilnisbak kent vele voordelen: het plein ligt er properder bij, de capaciteit zit goed en de medewerkers van onze technische dienst zijn enthousiast over het gebruik. Ze vinden het handig dat ze een signaal krijgen om te weten of ze er moeten passeren of niet”, zegt schepen van Onderhoud Openbaar Domein Luc Van Houtven (CD&V).

De vuilnisbak staat opgesteld volgens de regels van Mooimakers: goed in het zicht en in de looplijn. Verder staat hij ook centraal op het plein, omdat hij op zonne-energie werkt. Indien nodig kan hij verplaatst worden wanneer er een evenement is.

“Voor dit pleintje hebben we een goede oplossing gevonden. We blijven voortwerken aan ons vuilnisbakkenplan met Mooimakers en zoeken naar oplossingen voor andere buurten. Zo blijven we de strijd aangaan met zwerfvuil en sluikstort”, onderstreept schepen van Milieu Isabel Glorie (N-VA).  (cvr)

Als eerste op de hoogte van wat er in jouw straat gebeurt?

Download de GVA-nieuwsapp en stel Duffel in als startgemeente.

Gerelateerd

Nu in het nieuws