Een Porsche Macan 

Een Porsche Macan ©  RR

Turnhoutenaar gewapend en onder invloed opgepakt in gestolen Porsche

Turnhout -

Een 26-jarige man uit Turnhout is dinsdag in Nederland opgepakt aan het stuur van een gestolen Porsche Macan. In de wagen lagen wapenstokken en een mes. De chauffeur was bovendien onder invloed.

De Turnhoutenaar was dinsdagochtend samen met een eveneens 26-jarige man uit Waasmunster op pad in Nederland. Ze werden door de politie aan de kant gezet op de A16 ter hoogte van Zevenbergschen Hoek, even ten noorden van Breda. “Agenten van de Dienst Infrastructuur van de Landelijke Eenheid ontvingen een hit van een ANPR-camera“, zegt de Nederlandse politie. “Volgens deze hit was er een als gestolen geregistreerde Belgische Porsche Macan de camera gepasseerd. Vijf minuten later kregen de medewerkers de bewuste auto in het zicht.”

Bij het controleren van de auto en de inzittenden bleek niet enkel dat de Porsche gestolen was. “De agenten zagen naast de bestuurder een uitschuifbare wapenstok liggen. Ook naast de bijrijder zagen zij een soortgelijke wapenstok liggen”, zegt de politie. “Bij het doorzoeken van de auto troffen de medewerkers ook nog een valmes en twee steekwerende vesten aan.”

De bestuurder bleek ook nog onder invloed van verdovende middelen en de bijrijder kon zich niet identificeren. “Tegen de Belgische verdachten is proces-verbaal opgemaakt van de strafbare feiten”, aldus de politie. De chauffeur kreeg alvast een rijverbod van 24 uur opgelegd. Na verhoor werden de twee Belgen weer vrijgelaten. “De zaak van de gestolen auto en de auto zelf worden overgedragen aan de Belgische autoriteiten”, klinkt het.

sare

Als eerste op de hoogte van wat er in jouw straat gebeurt?

Download de GVA-nieuwsapp en stel Turnhout in als startgemeente.

Nu in het nieuws