© MARC HERREMANS - MEDIAHUIS

Man (25) spuit pepperspray in gezicht van ‘verkeerde’ slachtoffers na ruzie

Herentals, Heist-op-den-Berg -

Een 25-jarige man uit Heist-op-den-Berg moest zich in de rechtbank verantwoorden voor gewelddadige feiten. Hij had na een ruzie op een feestje in Moose Bar in Herentals pepperspray gespoten in de ogen van slachtoffers.

De feiten dateren van januari 2020. Nicolae B. en drie vrienden (25) kregen die avond in Moose Bar in Herentals ruzie met een ander groepje. Ze werden door de security buiten gezet, en kregen het daarna aan de stok met mensen op de parking.

“Ze dachten dat het om dezelfde mensen als binnen ging, maar dat was niet het geval. B. en zijn vrienden benaderden het groepje agressief, en sloegen op hun auto. Ze achtervolgden hen met hun eigen auto, en deden hen stoppen. Op dat moment spoot B. pepperspray in het gezicht van twee slachtoffers. Het zou om zeer geconcentreerde pepperspray gaan.” B. riskeert een celstraf van tien maanden met uitstel voor bezit van een verboden wapen, en slagen en verwondingen.

“In Roemenië is pepperspray vrij verkrijgbaar. Het lag nog in de auto van mijn cliënt”, zei de raadsman van B. Hij gaf zelf toe dat hij dronken was, en dat hij handelde omdat hij zelf bang was. Vonnis op 4 januari. (brip)

Als eerste op de hoogte van wat er in jouw straat gebeurt?

Download de GVA-nieuwsapp en stel Herentals in als startgemeente.

Gerelateerd

Nu in het nieuws