Het Stadspark van Herentals. 

Het Stadspark van Herentals. © Marc Peeters

Man spuit graffiti als ‘protest’ tegen jongeren die cannabis roken en afval achterlaten

Herentals -

De stad Herentals eist een schadevergoeding van 4.900 euro voor graffiti in het Stadspark. Die graffiti werd aangebracht voor Steven V.O., die dat naar eigen zeggen deed als protest tegen jongeren die er cannabis roken en hun afval achterlaten. Hij riskeert een werkstraf.

In juni 2021 werd een ploeg van Politiezone Neteland naar het Stadspark van Herentals gestuurd voor een melding van overlast. Een man, Steven V.O., was er met graffiti op een stenen boord tekening aan het maken. Toen hij recht sprong omdat de politie hem aansprak, viel er ook een springmes uit zijn broekzak.

“Dat is een verboden wapen”, zei de openbare aanklager in de rechtbank. V.O. verklaarde dat hij de graffiti aanbracht als protest tegen jongeren die cannabis roken en afval achterlaten. “Bizar, want de man kampt zelf met een drugproblematiek. Van het springmes wilde hij geen afstand doen, omdat het een erfstuk zou zijn. Ook een minnelijke schikking wilde hij niet betalen.” Het parket eiste een werkstraf. De advocaat die optrad voor stad Herentals eist een schadevergoeding van 4.900 euro.

“V.O. heeft een afspraak met de burgemeester dat hij de tekeningen zal verwijderen”, zei de advocate van de man. (brip)

Als eerste op de hoogte van wat er in jouw straat gebeurt?

Download de GVA-nieuwsapp en stel Herentals in als startgemeente.

Gerelateerd

Nu in het nieuws