In de Thaborstraat zijn wegenwerkers druk in de weer om het voetpad te herstellen. 

In de Thaborstraat zijn wegenwerkers druk in de weer om het voetpad te herstellen. © Sven Van Haezendonck

Munt- en Thaborstraat tien dagen afgesloten voor herstellingen

Mechelen -

In twee straten in het centrum van Mechelen is er tien dagen geen autoverkeer toegelaten. De afsluiting van de Munt- en de Thaborstraat is nodig om schade te herstellen aan het voetpad en/of het wegdek.

Een aannemer ging maandag al aan het werk in de Thaborstraat, een zijstraat van de Melaan vlak bij het Scheppersinstituut. Daar liep het vrij recent vernieuwde voetpad schade op door verschillende werken. De stad laat de schade herstellen, waardoor de straat tot en met vrijdag 10 december afgesloten is.

Autoverkeer moet omrijden via de Arme-Clarenstraat. Fietsers en voetgangers behouden wel doorgang. Eenzelfde verhaal in de Munstraat, de verbinding tussen de Botermarkt en de Huidevettersstraat met de Vleeshalle. Daar beginnen de herstellingswerken dinsdag.

LEES OOK: Voetpad in straat naar Vleeshalle al maanden opgebroken

In de Muntstraat liep het vernieuwde wegdek flink wat schade op door de bouw van nieuwe appartementen. Ook het voetpad ligt er al maanden opgebroken. Tegen vrijdag 10 december moet het openbaar domein in zijn originele staat hersteld zijn. Tot zolang kan het verkeer een omleiding volgen via de Blaasbalg- en de Huidevettersstraat. Zwakke weggebruikers kunnen wel gewoon door. svh

Gerelateerd

Aangeboden door onze partners