© BELGA

Hoe lang houdt Alexander Blessin dit nog vol? KV Oostende belooft coach versterking in januari

Opvallend. Er stonden afgelopen weekend zes 1A-coaches onder druk, maar de naam van KVO-coach Alexander Blessin (48) stond daar niet tussen. Oostende wint nochtans ook geen matchen meer en knoeit er soms op los, maar er wordt niet gewezen naar de Duitse coach. Bij de kustclub ligt het aan een gebrek aan kwaliteit sinds alle sterkhouders vertrokken. Het is zelfs straf dat KVO nu al 17 punten telt. Dat is net de verdienste van de trainer.

Vraag is hoe lang Blessin dit volhoudt. KV Oostende zit nu aan 0 op 15 en zakt steeds verder weg. Wij hebben altijd gezegd dat Blessin geen coach is die midden in het seizoen vertrekt omdat hij een voorbereiding nodig heeft om zijn veeleisend systeem van gegenpressing te implementeren en een ploeg maximaal moet kunnen kneden. Daarom weigerde hij eerder dit seizoen al een aanbod van Standard, maar de situatie is nu heel anders. Als KVO de volgende maanden blijft aanmodderen, dan riskeert Blessin zijn goeie reputatie te verspelen. Dan is hij niet langer de succestrainer van vorig seizoen, maar de man die mee ten onder ging. De Belgische topclubs weten dat ook. Als er op korte termijn iets zou voorvallen bij RC Genk, Club Brugge, Anderlecht of Antwerp dan vermoeden we dat Blessin nu toch met gespitste oren zal luisteren.

KVO heeft wel het voordeel dat er een stevige afkoopsom in zijn contract staat en belooft dat het zijn T1 in januari versterking zal aanreiken. Maar kan de maand december nog overbrugd worden?  (jug)

Volg het nieuws over KV Oostende overal.

Download de GVA-nieuwsapp

Gerelateerd

Aangeboden door onze partners

Meer sportnieuws