Beelden tonen hoe eigenaar restaurant omstreden advocaat Olivier E. opsluit na diefstal facturen

De politie van Schoten werd op 24 januari 2018 opgeroepen voor een bijzonder incident in restaurant Mosselino in Schoten. De uitbater had naar eigen zeggen een dief betrapt en opgesloten: zijn advocaat Olivier E.

Joris van der Aa

DE E-FILES 


Het Antwerpse gerecht is met een groot fraudeonderzoek gestart naar de handel en wandel van Olivier E., een voormalige advocaat uit Oelegem. Zakenpartners en cliënten beschuldigen de omstreden advocaat-zakenman van oplichtingspraktijken, verduistering, vervalsingen en corruptie. Gazet van Antwerpen zocht de klagers op en duikt drie dagen lang in de E-files.      

LEES OOK:

Het bizarre incident in restaurant Mosselino is mooi in beeld gebracht door de bewakingscamera’s in de zaak. Op de beelden, waar onze krant de hand op kon leggen, is te zien hoe advocaat Olivier E. wegvlucht uit de keuken van het restaurant, achternagezeten door de uitbater. Die is er echter in geslaagd om de toegangsdeur te vergrendelen, waardoor E. niet kan ontkomen. E. probeert nog wild aan de deur te trekken, maar de uitbater houdt hem tegen en stuurt hem terug naar de keuken. Daar moet hij wachten tot de politie ter plaatse is.

De eigenaar van het restaurant heeft de toegangsdeur vergrendeld en houdt advocaat Olivier E. vast.  

De eigenaar van het restaurant heeft de toegangsdeur vergrendeld en houdt advocaat Olivier E. vast.  ©   rr

In zijn verhoor door de politie vertelt uitbater John I. dat hij een aantal aanmaningen tot betaling had gekregen van Olivier E. “Omdat ik de oorspronkelijke facturen nooit had ontvangen, en omdat ik al een hele tijd niets meer had vernomen over een rechtszaak die hij voor mij behartigt, vroeg ik uitleg. Een tijdje later kreeg ik de facturen. Op de ene stond het correcte bedrag, op de andere factuur moest ik plots 1.000 euro meer betalen. Toen hij langskwam om de zaak te bespreken, ontstond er een discussie. Plots nam hij de factuur weg. Ik meende dat die factuur mijn eigendom was, en eiste ze terug. Ik heb hem gewaarschuwd dat ik de politie zou bellen. Olivier E. wilde vertrekken en ik heb hem tegengehouden, omdat hij weigerde om de factuur terug te geven. Toen de politie ter plaatse kwam, weigerde hij zijn mapje open te doen. Hij riep zijn beroepsgeheim in, om te voorkomen dat de politie de factuur zou terugvinden in zijn mapje.”

Als eerste op de hoogte van wat er in jouw straat gebeurt?

Download de GVA-nieuwsapp en stel Zandhoven in als startgemeente.

Gerelateerd

Nu in het nieuws